SPA-CE, prva in edina poslovna borza zdraviliškega in Wellness turizma v Srednji Evropi, ob svoji štirinajsti izdaji v Karlovih Varih gosti razstavljavce iz desetih in vabljene goste iz 14 držav.

SPA-CE, prva in edina poslovna borza zdraviliškega in Wellness turizma v Srednji Evropi, ob svoji štirinajsti izdaji v Karlovih Varih gosti razstavljavce iz desetih in vabljene goste iz 14 držav. Dogodek od leta 2021 naprej poteka v partnerstvu z najpomembnejšim evropskim združenjem na tem področju, European Spas Association (ESPA). Dogodek se je začel v sredo, 4. oktobra, s študijsko turo »Rolling Workshop« po zdraviliškem trikotniku Češke (Karlovy Vary, Mariánské Lázně in Františkovy Lázně). 


SPA-CE, ki se odvija že 14 let, poteka skupaj z ESPA kongresom (European Spas and Balneology Congress), ki je letos presenetil z rekordno udeležbo več kot 230 evropskih strokovnjakov s področja zdraviliške in Wellness dejavnosti. 

Na borzi SPA-CE se predstavlja 25 razstavljavcev, med drugim tudi tri slovenska zdravilišča in Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč. Borzo je tudi letos podprla Slovenska turistična organizacija. V četrtek, 5. oktobra, se bodo razstavljavci sestali s 40-timi skrbno izbranimi predstavniki turističnih agencij, ki so v Karlove Vare prišli iz 14 držav, letos prvič tudi iz Kitajske in ZDA. Gostitelja letošnje borze in kongresa sta turistični organizaciji mesta in regije Karlovy Vary, pri pridobivanju vabljenih gostov pa je sodelovala Češka turistična organizacija in Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč z izbranim tehničnim organizatorjem agencijo Toleranca Marketing.
 
Glavni del borze so vnaprej dogovorjeni sestanki med ponudniki in vabljenimi gosti. Pričakujemo, da bo sklenjenih več kot 300 sestankov med ponudniki Spa in Wellness storitev in vabljenimi gosti. Dodatne možnosti mreženja bodo lahko udeleženci izkoristili na večernih dogodkih, kjer bodo prisotni tudi kongresni udeleženci.

Češka kot ena od 5-ih destinacij z najbogatejšimi termalnimi vodnimi viri na svetu in ena izmed »Top 10 zdraviliških turističnih destinacij v Evropi«, je popoln gostitelj letošnje poslovne borze. Vsa tri zdravilišča iz zahodnega češkega zdraviliškega trikotnika so tudi člani prestižnega združenja »Royal Spas of Europe«. 


Iztok Altbauer je poudaril: “V čast nam je, da je poslovna borza, ki smo jo pred 15 leti razvili v Sloveniji v organizaciji Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč in agencije Toleranca marketing, postala prepoznana kot pomembno stičišče evropskih naravnih zdravilšč in turističnih agencij, specializiranih za to področje. Povezava z evropskim združenjem zdravilišč ESPA, ki združuje zdravilišča iz 21 držav, je dala dogodku novo dimenzijo in možnosti za nadaljnjo rast.«

Za več informacij obiščite www.europeanspas.eu 

VIR: Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč