za vas smo pripravili tedenski novičnik, v katerem vas obveščamo o aktualnem dogajanju na Beletrini.

Drage bralke in dragi bralci,
za vas smo pripravili tedenski novičnik, v katerem vas obveščamo o aktualnem dogajanju na Beletrini.

Knjiga tedna
V knjigi Psihiater na kavču Bojane Leskovar spremljamo enega izmed naših največjih sodobnih psihiatrov, psihoterapevtov in sodnih izvedencev Gorazda V. Mrevljeta. O svojem zanimivem življenju se je pogovarjal z Bojano Leskovar, ki je tokrat prevzela njegovo vlogo in postala izpraševalka. Knjiga ponuja strokovne sodbe in razmisleke portretiranca pa tudi zelo osebne teme in mu zgradi veličastno obeležje.

Dogodek tedna
Vabljeni k ogledu nove epizode Beletrine v živo, v kateri smo gostili kraljico slovenske kriminalke, pisateljico Ireno Svetek. Z Majo Peharc je spregovorila o svojem novem kriminalnem romanu Črni princ, zadnjem delu trilogije o tožilcu Miu Aurelliju.

Ugodnost tedna
Popestrite si poletje z napetim branjem! Trilogija psiholoških kriminalk Irene Svetek, ki jo sestavljajo Rdeča kapica, Beli volk in Črni princ, vam je v naši spletni knjigarni in fizični knjigarni Beletrina na Starem trgu 3 v Ljubljani na voljo z 10 % popustom. Tako boste zanjo odšteli le 72,90 € namesto 81,00 €, ob nakupu v spletni knjigarni pa vam podarimo tudi brezplačno dostavo po Sloveniji.

Novica tedna
Biblos, pionir branja elektronskih knjig v Sloveniji, praznuje 10 let. Od takrat je zrasel v največjo knjigarno in knjižnico elektronskih knjig v Sloveniji, ki ima že več kot 38 tisoč uporabnikov. Ponuja 7200 naslovov, večinoma v slovenskem jeziku, s čimer potrjuje svoje osnovno poslanstvo omogočiti branje kar najširšega nabora e-knjig v slovenščini.

Članek tedna
Knjig, ki opisujejo matere, ni malo. Kje pa se v knjigah skriva oče? Je zgolj stranski lik? Seveda ne. Za AirBeletrino je Ajda Vodlan pripravila seznam knjig, domačih in tujih, ki opisujejo očete v dobrem in slabem. Oče kot junak, oče kot heroj, oče kot zatiralec, odsotni oče, vzorni oče, zapiti oče ... Tudi očetje so mogočna sila življenja, ki je literatura ne more zaobiti. Vabljeni k branju.

VIR: Beletrina