Napovednik dogodkov v Žalcu

Petek, 8. julija, ob 21.00: Slavko Ivančič z bandom
Slavko Ivančič je v svoji dolgoletni karieri prepeval v različnih zasedbah, še najbolj ga poznamo kot glavni vokal vsem dobro znanih skupin Bazar in Faraoni. Pester repertoar in več kot 90 minut zimzelenih hitov, ki si jih boste prepevali še dolgo po koncertu.
Petek, 15. julija, ob 21.00: Počeni škafi
Počeni škafi so nezakonski otrok neworleanske ulične glasbe in francoskega šansona,ki je brez starševskega nadzora odraščal na ljubljanskih ulicah.
Koncert ulične swing zasedbe vam bo nedvomno ostal v spominu, ob glasbi boste lahko tudi zaplesali!
Šlandrov trg v Žalcu, vstop na koncerte je prost.
Savinov dan
V počastitev rojstnega dneva skladatelja Rista Savina (11. 7. 1859–15. 12. 1948) vas vljudno vabimona koncert zasedbe Kaiser trio,ki bo v ponedeljek, 11. julija 2022, ob 20. uri v avli Doma II. slovenskega tabora Žalec.
Na isti dan vas med 10. in 17. uro vabimo tudi v Savinovo hišo na ogled muzejskih zbirk.Na oba dogodka je vstop prost – prijazno vabljeni!

Festival akustične glasbe – FAG 2022
Po krajši odsotnosti z odrov se v Dom II. slovenskega tabora Žalec znova vrača Festival akustične glasbe, ki tokrat vabi s Tinkaro Kovač, Nano Milčinski, Leonartom, Tretjim kanujem in zasedbo Trium.
Petek, 9. september 2022, ob 19. uri.
Vstopnice v predprodaji po 12 EUR so že na voljo – v TIC Žalec ali po spletu.

Razstava v Dvorcu Novo Celje
Vabljeni na ogled razstave Dialog: Fantastika – geometrija ali Preteklost in Prihodnost v igri Realnosti, na kateri razstavlja šest umetnikov: France Mihelič, Iva Tratnik, Damijan Kracina, Avgust Černigoj, Borut Popenko in Roman Makše. Razstava bo na ogled do 2. oktobra, ogledati si jo je mogoče
vsak petek, soboto in nedeljo med 17.00 in 20.00 ali po predhodni najavi na tel. št. 041 338 519. Voden ogled razstave s kustosinjo pa bo v nedeljo, 31. julija 2022, ob 19. uri.Vstop je prost.

Slikarska razstava Oskarja Sovinca: Apollov svet ali daljave, utopljene v barvah
Umetnikova dela si je moč ogledati vse do sobote, 30. julija 2022, med tednom od 10. do 17. ure,ob sobotah med 10. in 13. uro. Več o razstavi si lahko preberete tu! Savinov likovni salon v Žalcu, vstop je prost.

Vroči dnevi vabijo k osvežitvi pod senco dreves
Poleg hladnega piva s Fontane piv Zeleno zlato prijetno osvežitev ponuja tudi okolica mestnega parka,kjer lahko posedite na številnih klopeh in ležalnikih.  Vabljeni k obisku vsak dan med 10. in 21. uro, ob petkih in sobotah do 22. ure.
»Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!“.!«
Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije
Hmelj je tista »začimba«, ki daje pivu okus in prepoznavno noto, v Sloveniji poznamo hmeljarskega starešino in princeso, ki predstavljata hmelj … vse to in še marsikaj izveste v edinstvenem muzeju, posvečenem hmelju ‒ od torka do sobote med 10. in 17. uro.

Jama Pekel
Vsak dan ob 10., 12., 14. in 16. uri lahko odkrivate skrivnostno in bogato podzemlje Jame Pekel in se hladite na konstantni temperaturi 10 stopinj Celzija. 

Koledar prireditev za julij in avgust
Poletne dni si zapolnite z obiskom katere izmed poletnih prireditev – prijazno vabljeni!


PR ZKŠT Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec