Tokratno drugo pogovorno omizje z naslovom "Zelena Evropa, zelena Slovenija" bo gostilo poslanca Evropskega parlamenta, Matjaža Nemca, ter številne druge goste, in sicer v Ljubljani.

Prisrčno vas vabimo, da se pridružite našemu dogodku v petek, 16. februarja 2024, ob 12. uri. Tokratno drugo pogovorno omizje z naslovom "Zelena Evropa, zelena Slovenija" bo gostilo poslanca Evropskega parlamenta, Matjaža Nemca, ter številne druge goste, in sicer v Ljubljani.


Prihajajoče volitve v Evropski parlament predstavljajo ključno prelomnico, saj ne le odločajo o prihodnjem vodenju Evropske unije za naslednjih pet let, temveč tudi oblikujejo prihodnost evropske skupnosti za desetletja vnaprej, vključno s prihodnostjo Slovenije kot dela Evropske unije. Živimo v obdobju stalnih sprememb in negotovosti, ki močno vplivajo in bodo še naprej oblikovale življenja vseh nas. Ključno je, kako se bomo odzvali na te izzive in kakšne odločitve bomo sprejeli.


Cilj Socialnih demokratov je jasen: želimo postati vodilna politična sila skupaj z evropskimi progresivnimi strankami, ki bodo gradile močno in povezano Evropo, osredotočeno na solidarnost, zeleno prihodnost, inovativno gospodarstvo ter varnost državljanov. Verjamemo, da je to edina prava pot za uspešno soočanje z izzivi sodobnega sveta.


Teme, ki jih bomo obravnavali na omizju "Zelena Evropa, zelena Slovenija", zajemajo nujnost prehoda na čiste in obnovljive vire energije ter zagotavljanje pravičnosti in izvedljivosti tega prehoda. Poudarek bo na tem, da stroški okoljske škode morajo bremeniti tiste, ki onesnažujejo, ter na zagotavljanju zanesljive, zadostne in dostopne oskrbe z energijo, ki ne poglobi revščine, negotovosti in izključenosti med ljudmi.


Poleg tega se bomo dotaknili tudi vprašanja uporabe jedrske energije kot nizkoogljičnega vira ter potrebe po večjih naložbah v trajnostno mobilnost, zlasti v izboljšanje javnega potniškega prometa. Evropska unija ima priložnost in odgovornost, da vzpostavi sodobno in učinkovito evropsko omrežje hitrih vlakov ter podpre učinkovite sisteme javnega prevoza v mestih in primestjih držav članic.


Dogodek bo potekal na naslovu: Centrala, prostor soodločanja, Nazorjeva ulica 6, Ljubljana.


PR - Služba SD za odnose javnostmi