Nagrado v višini 10.000 EUR bodo razdelili družbeno odgovornim projektom v lokalnem okolju.

povzeto po sporočilu za javnost

Podjetje bo zastopalo Slovenijo na izboru najboljših evropskih podjetij za trajnostno delovanje v Bruslju. Direktor Lumarja, Marko Lukić, je poudaril njihovo zavezanost trajnosti in ambicije privabiti druge k trajnostnem poslovanju. Nagrada je bila podeljena zaradi inovativnih izdelkov, celovitega poslovnega modela, okolijskih ukrepov ter sistematičnega merjenja trajnosti.

Podjetje Lumar se že vrsto let posveča trajnosti, vključno z gradnjo pasivnih hiš in uporabo okolju prijaznih materialov. Poleg tega so razvili trajnostno poslovno strategijo, imenovano Zelene zaveze Lumar, s ciljem postati ogljično nevtralno podjetje do leta 2025. Usmeritev podjetja v trajnostno delovanje je potrjena s certifikati Green Star in nagrado Horus za družbeno odgovornost.

Nagrado v višini 10.000 EUR bodo namenili družbeno odgovornim projektom v lokalnem okolju, vključno z Društvom prijateljev mladine Maribor. Natečaj SME EnterPRIZE je strateška pobuda Skupine Generali, ki nagrajuje najboljše trajnostne prakse malih in srednje velikih podjetij. Izbor najboljših podjetij iz 10 evropskih držav bo potekal jeseni 2023 v Bruslju, kjer bo Slovenijo zastopal Lumar.

Uredništvo, foto Lumar