Že deveto leto zapored bo Mestna občina Velenje vsem učencem velenjskih osnovnih in srednjih šol ob začetku novega šolskega leta podarila zvezke.

Na prvi šolski dan bo tako tudi letos skoraj 5.000 učencev in dijakov prejelo več kot 22 tisoč zvezkov. V prihodnjih dneh bomo izvajali tudi različne preventivne aktivnosti, s katerimi bomo opozarjali na dodatno previdnost v bližini šol.
 
Na prvi šolski dan bodo učenci prve triade in srednješolci prejeli po tri zvezke, drugi pa po pet 52-listnih zvezkov. Vrednost naročila znaša 25.500 evrov z DDV.
Letošnje naslovnice zvezkov krasijo podobe rumenih src iz sončnic, ki predstavljajo velenjske barve, rumeno in zeleno. Srce predstavlja Velenje kot mesto, ki ima srce in srčne ljudi, saj smo prepoznavni po tem, da imamo veliko število prostovoljcev, da znamo vedno pomagati, prisluhniti in sodelovati ter se povezovati. Iz tega je nastal slogan Velenje – mesto s srcem, ki ga želimo razširiti tudi med šolarje.
Vsako šolsko leto šolam za subvencioniranje nakupa šolskih potrebščin socialno šibkim učencem namenjamo 8.000 evrov proračunskih sredstev. Sredstva med sedem šol razdelimo glede na število oddelkov na šolah.
 
Avto Moto Turing Klub Velenje v sodelovanju z Avto-moto zvezo Slovenije pripravlja preventivno prometno akcijo »Še 365 dni« pred pričetkom novega šolskega leta. V sredo, 31. avgusta, bodo med 12. uro in 12.45 pred Osnovno šolo Antona Aškerca Velenje (Jenkova cesta 2) opozarjali voznike, da se bliža začetek novega šolskega leta in da je potrebno na pešce paziti vseh 365 dni v letu.
 
Prve tri šolske dni bomo v sodelovanju s policijo, medobčinskim redarstvom in dodatno pomočjo ZŠAM na bolj izpostavljenih mestih v okolici šol in šolskih poteh izvajali dodatno varovanje otrok. Na prvi šolski dan, prvega septembra, pa bodo igralci Rokometnega kluba Gorenje Velenje učence pospremili do šol.
 
Prijazen pozdrav
Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje