V prihodnjih dneh in v začetku septembra bo Ljubljana v znamenju še dveh odmevnih športnih dogodkov na prostem

V prihodnjih dneh in v začetku septembra bo Ljubljana v znamenju še dveh odmevnih športnih dogodkov na prostem: 20. avgusta bo mednarodni maraton v hitrostnem rolanju »Vsi na rolerje«, 2. septembra pa bo v mestnem središču plezalski spektakel Triglav the Rock Ljubljana, mednarodno tekmovanje v balvanskem plezanju na edinstveni steni nad Ljubljanico.


Vsi na rolerje

Na mednarodnem maratonu v hitrostnem rolanju se bodo tekmovalci pomerili na 42 in 21 kilometrov dolgih progah, zatem pa se bodo na 2,4 kilometra dolg krog podali še starši z otroki. Tekmovalna maratona bosta na Štajerski cesti, od rondoja športnega parka Stožice do rondoja s Kranjčevo ulico.

Tekmovalci se bodo letos v Ljubljani prvič pomerili tudi na maratonski razdalji, 42 kilometrov, kar bo v mesto privabilo večje število tujih profesionalnih rolerskih ekip s priznanimi svetovnimi imeni. Velika večina tekmovalcev pa bo rekreativnih športnikov.


Triglav the Rock Ljubljana

Na dogodku Triglav the Rock Ljubljana v mestnem središču bodo tudi letos nastopili najboljši športni plezalci z vsega sveta.

Večidel dneva (od 9. do 18. ure) bo v znamenju rekreativnega dela tekmovanja – in urbanega plezanja: po stavbah, spomenikih, strukturah, ograjah … Vsak izziv bo ovrednoten in plezalci bodo nabirali točke s premagovanjem čim večjega števila izzivov.

Pravi spektakel za tekmovalce in gledalce pa bo večerni finale na posebni plezalni steni, postavljeni nad Ljubljanico. Na steni bosta hkrati tekmovala po dva tekmovalca in zmagovalec bo tisti, ki prvi pripleza do zadnjega oprimka. Plezalo se bo lahko le z rokami, uporaba nog ne bo dovoljena. Tekmovanje bo teklo po piramidnem sistemu na izpadanje, zmagovalec iz para nadaljuje v naslednji krog, do končnega zmagovalca. Ker bo stena postavljena nad vodo, je vsaka napaka plezalca kaznovana s padcem v Ljubljanico. V finalu se bodo pomerili povabljeni tekmovalci iz Slovenije in tujine.

VIR: Visit Ljubljana