Povzeto iz drugih medijev

Ponovno nas je zanimalo, kako je pisateljica Nina preživela konec tedna. Odgovorila nam je, da v iskanju  temne čokolade Gorenjka z lešniki in rozinami v radovljiški graščini.V Radovljici je namreč to soboto potekala slovesnost ob 100 - letnici obstoja čokolade Gorenjka, kjer so bila podeljena priznanja najboljšim uslužbencem podjetja, potem pa je sledila delitev koščkov izvrstne čokolade, s katero so se posladkali najmlajši in starejši. Kosmačeva nam je komentirala dogodek- kot običajno- na svojstven način: "Sem čokoholik, vendar nisem uspela najti moje najljubše čokolade Gorenjka. Ob obisku sem se spomnila na knjigo avtorja Roalda Dahla - Čarli v tovarni čokolade - in istoimenskega filma, kjer je igral glavno vlogo - trenutno medijsko aktualen - Johnny Depp (Willy Wonka). Igralec Johnny Depp je znan po tem, da je na skorajda vsa novinarska vprašanja vedno odgovarjal z " ne vem ".Kate Moss trdi, da se je od njega naučila se ne ozirati na medijsko pozornost. Smešen mi je tudi citat umetnice Beatrice Wood, ki je dejala, da vse dolguje knjigam o umetnosti, čokoladi in mlajšim moškim", je še dodala Nina.

Za zaključek pa je Kosmačeva rekla: " Nisem imela sreče kot lik Čarlija v tovarni čokolade, vendar bi z veseljem privoščila srečen razplet okoliščin vsem otrokom tega sveta, kot ga je imel v Dahlovi pravljici Čarli."

Iz uredništva si želimo, da bi vsak otrok lahko imel svoj košček čokolade, Nini pa svetujemo, da naj si v teh vročih dneh raje privošči sladoled!

Vir: Nina Kosmač