»Na Gospodarski zbornici Slovenije se distanciramo od vsakršnih neetičnih in neodgovornih ravnanj delodajalcev.

Ljubljana, 10. junij 2022 – Zaposleni so dragocen vir in največje bogastvo vsakega podjetja. Zato na GZS pričakujemo, da bodo delodajalci pri upravljanju s človeškimi viri upoštevali in zagotavljali najvišje standarde in kriterije zaščite in varovanje svojih delavcev, celo višje, kot jih določa delovnopravna zakonodaja,« je zelo jasen generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti. Pri tem še dodaja, da ni nobene razlike, ali gre za domače ali tuje delavec. »Zaposleni je zaposleni,« pravi.

GZS kot etično odgovorna organizacija po besedah generalnega direktorja mag. Aleša Cantaruttija vedno in vselej podpira pravilno in zakonito delovanje vseh poslovnih subjektov -  ne le lastnih članov, tako glede zagotavljanja pogojev dela za zaposlene kot plačila za delo. Poudarja, da morajo delodajalci ravnati družbeno odgovorno na vseh ravneh in zagotavljati »nadstandard v upravljanju s svojimi človeškimi viri. To je še toliko pomembneje v razmerah, ko se tako veliko število poslovnih subjektov sooča s pomanjkanjem kadrov tako v Sloveniji kot v širšem območju

V primeru porajanja očitkov o domnevnih kršitvah pravic zaposlenih s strani delodajalca je nujen takojšnji odziv in nadzor s strani pristojnega inšpektorata za delo.

PR: GZS