ob zaključku projekta LAS Istre Oživimo podeželje, ki je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada: Evropa investira v podeželje, vas vljudno vabimo na novinarsko konferenco, ki bo v torek, 28. marca 2023, ob 10.00 uri, v sejni sobi Mestne občine Koper (Verdijeva ulica 10, Koper, 1. nadstropje).

Spoštovane novinarke in novinarji, 

ob zaključku projekta LAS Istre Oživimo podeželje, ki je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada: Evropa investira v podeželje, vas vljudno vabimo na novinarsko konferenco, ki bo  v torek, 28. marca 2023, ob 10.00 uri, v sejni sobi Mestne občine Koper (Verdijeva ulica 10, Koper, 1. nadstropje).

Projekt, ki se aprila meseca zaključuje, je bil vzpostavljen z namenom zagotavljanja dolgoročnega  trajnostnega razvoja rekreacijskega turizma v obalnem pasu in na podeželju občin Slovenske Istre z integracijo kulturne in naravne dediščine in rekreacijske infrastrukture. Projektni partnerji Občina Ankaran, Občina Izola, Kolesarska mreža Obala – Društvo za kolesarsko zagovorništvo in Mestna občina Koper so v okviru projekta  izpeljali vrsto aktivnosti z namenom približati  javnosti različne oblike rekreacije in aktivnega preživljanja prostega časa v naravi. V sklopu projekta so bili izdelani nekateri strateški dokumenti, ki bodo podlaga za ureditev in nadgradnjo ter trajnostno upravljanje obstoječe rekreacijske infrastrukture za aktivno doživljanje Istre in zmanjšanje pritiskov na naravo ter vzpostavili pogoje za dvig konkurenčnosti, prepoznavnosti in dodane vrednosti gospodarstva na podeželju in urbanih okoljih na območju LAS Istre.

Na novinarski konferenci bodo predstavljene aktivnosti, ki so jih v okviru projekta izvedli posamezni partnerji.

Veselimo se vaše udeležbe.

Lep pozdrav, PR MOK

VIR: MOK