V Ormoško-ljutomerski vinski kleti Puklavec Family Wines so nedavno postavili štiri nove fermentacijske cisterne, s čimer bodo povečali svoje proizvodne zmogljivosti penečega vina za dodatnih 300.000 steklenic.

V Ormoško-ljutomerski vinski kleti Puklavec Family Wines so nedavno postavili štiri nove fermentacijske cisterne, s čimer bodo povečali svoje proizvodne zmogljivosti penečega vina za dodatnih 300.000 steklenic. S 400.000 evrov vredno naložbo bodo omogočili skupno letno proizvodnjo do 1,3 milijona steklenic penečih vin.

Kot so poudarili v podjetju, sledijo strategiji usmerjanja v trženje buteljčnih in penečih vin, kar se odraža v naraščajoči prodaji v teh dveh segmentih. Ta strategija se ujema tudi z globalnimi trendi, ki še vedno kažejo na rast potrošnje in povpraševanja po penečih vinih.

Družina Puklavec je v zadnjih treh letih zabeležila izjemno 70-odstotno rast prodaje penečih vin, predvsem na slovenskem trgu. Njihovo najbolje prodajano peneče vino ostaja muškatna penina, ki si je že nekaj časa uspešno utrnila pot med slovenske potrošnike.

Ker so bile dosedanje proizvodne zmogljivosti popolnoma izkoriščene, so se odločili za investicijo, ki bo omogočila večjo količino proizvodnje, s čimer bodo lahko zadovoljili naraščajoče povpraševanje na domačem trgu ter odprli vrata širitvi na mednarodne trge.

Lastnica vinske kleti, Tatjana Puklavec, verjame, da bodo z novo investicijo in povečanimi proizvodnimi zmogljivostmi svoja peneča vina predstavili še širšemu krogu kupcev in trgom po vsem svetu. "Izjemna rast penin v zadnjih letih potrjuje, da smo dobro usklajeni s tržnimi trendi," je povedala.

Večje proizvodne zmogljivosti pozdravljajo tudi njihovi enologi, saj bodo lahko penino v cisternah pustili dlje časa, kar bo vplivalo na boljšo perlacijo, bolj sofisticirane mehurčke in še bolj izrazito aromatiko.

Uredništvo