Toni Vodišek kot prvi slovenski športnik član ekipe Team Visa

Toni Vodišek kot prvi slovenski športnik član ekipe Team Visa

Visa je predstavila več kot sto športnikov, ki so se pred letošnjimi olimpijskimi in paralimpijskimi igrami v Parizu pridružili ekipi Team Visa. Med njimi tudi prvič v zgodovini slovenski športnik.

Ljubljana, 6. marec 2024 – Družba Visa (NYSE: V), svetovni partner za plačilno tehnologijo olimpijskih in paraolimpijskih iger, je predstavila seznam športnikov, ki so se letos pridružili ekipi Team Visa. Letošnjo ekipo Team Visa za Pariz združuje 131 športnikov, ki prihajajo iz 67 držav in se ukvarjajo s 40 različnimi športi, med njimi je tudi nova pridobitev – razred formula kite.

Prvič se ekipi Team Visa pridružuje tudi športnik iz Slovenije, jadralec v razredu formula kite Toni Vodišek. Toni je evropski in svetovni prvak iz leta 2022, svetovni podprvak iz leta 2023 in prvi Slovenec, ki se je v olimpijski disciplini formula kite uvrstil na letošnje olimpijske igre v Parizu.

»Zelo sem navdušen nad partnerstvom z družbo Visa in z veseljem se pridružujem ekipi Team Visa, ki jo sestavljajo neverjetni športniki z vsega sveta. To je zame velika čast, saj sem se kot prvi slovenski športnik pridružil ekipi Team Visa. Tako kot je vizija družbe Visa, da povzdiguje vsakogar povsod, je tudi želja vsakega športnika, da s svojimi dosežki navdihuje in povezuje svet. Veselim se skupnih projektov z Viso, saj delimo strast do inovacij, enakosti v družbi, raznolikosti in vključenosti vseh v športu,« je dejal Toni Vodišek.

»Ekipa Team Visa združuje več kot 100 izjemno nadarjenih športnikov z vsega sveta, ki jim Visa nudi podporo pri doseganju ciljev tako v svetu športa kot tudi onkraj,« je izpostavila Alenka Mejač Krassnig, direktorica Vise za Slovenijo in dodala: »Veseli me, da bo ekipa Team Visa na letošnjih olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu zastopana tudi s strani navdihujočega mladega športnika iz Slovenije, jadralca v razredu formula kite, Tonija Vodiška.«

Ekipa Team Visa Pariz 2024 v številkah
Od leta 2000 program za športnike Team Visa podpira več kot 600 olimpijskih in paraolimpijskih športnikov, izbranih na podlagi njihovih športnih dosežkov, vključenosti v skupnost in skladnosti z Visinimi temeljnimi vrednotami enakosti, raznolikosti in vključenosti.

Poudarki Team Visa Pariz 2024:
  1. 131 olimpijskih in paraolimpijskih športnikov iz 67 držav, vključno s Slovenijo
  2. Starost od 15 do 48 let z najvišjim deležem športnic v zgodovini programa
  3. 40 športov, vključno z novim športom za Pariz 2024: formula kite 
  4. Skupno 175 medalj, od tega 15 športnikov se prvič udeležuje olimpijskih ali paraolimpijskih iger
  5. Več kot 45 milijonov skupnih sledilcev na družbenih omrežjih med športniki Team Visa

  6. Več o tem, kako Visa podpira olimpijske in paraolimpijske igre, si preberite tukaj.

    O družbi Visa
    Visa (NYSE: V) je ena vodilnih svetovnih družb na področju digitalnih plačil, ki omogoča transakcije med potrošniki, trgovci, finančnimi institucijami in vladnimi ustanovami v več kot 200 državah in ozemljih. Naše poslanstvo je povezati svet z najbolj inovativnim, priročnim, zanesljivim in varnim plačilnim omrežjem ter tako omogočiti uspeh posameznikom, podjetjem in gospodarstvom. Verjamemo, da gospodarstva, ki vključujejo vse in povsod, povzdigujejo vse in povsod, in menimo, da je dostop temelj prihodnjega gibanja denarja. Več na Visa.com. 

VIR: Grayling