Čebelarji se še kako zavedamo, kako pomemben je gozd za naše čebele. Zato je Čebelarska zveza Slovenije, javna svetovalna služba v čebelarstvu, v sodelovanju s podjetjem HOFER in pod strokovnim vodstvom Zavoda za gozdove Slovenije izvedla skupno akcijo obnove pogorelega Krasa.


Čebelarji se še kako zavedamo, kako pomemben je gozd za naše čebele. Zato je Čebelarska  zveza Slovenije, javna svetovalna služba v čebelarstvu, v sodelovanju s podjetjem HOFER in  pod strokovnim vodstvom Zavoda za gozdove Slovenije izvedla skupno akcijo obnove  pogorelega Krasa. 

Na 4. marec smo v okviru »Dneva sajenja medovitih rastlin« organizirali setev semen gozdnih  drevesnih vrst na območju Mirenskih borov. Skupne akcije se je udeležilo več kot 500 prostovoljcev, čebelarjev iz celotne Slovenije in HOFERjevih sodelavcev z družinami, ki so  zavihali rokave in pomagali posejati semena trokrpega javorja, topokrpega javorja, lipe in  lipovca ter maklena na približno 10 hektarjih pogorelega gozda. 

S tem delom smo dodatno prispevali k obnovi gozda z drevesnimi vrstami, ki imajo največ  možnosti, da vzniknejo na tem območju in nekoč predstavlja tudi pašo za naše čebele. 

Ob koncu se želimo zahvaliti tako podjetju HOFER, ki je ob koncu akcije poskrbelo za malice vseh udeležencev, in njegovim sodelavcem, ki so se pridružili sejanju, kot seveda Zavodu za  gozdove Slovenije, ki je akcijo strokovno izpeljal. A akcija ne bi bila tako uspešna brez vas  čebelarjev, ki ste-smo dokazali, da se znamo povezati in stopiti skupaj pri takšnih dogodkih,  saj nam je pomembno, da ohranjamo skupni prostor. Tako tudi velika zahvala vam,spoštovani  čebelarji. 

VIR:  Čebelarska zveza Slovenije