Januarja več unikatnih obiskovalcev in ogledov vsebin

Januarja več unikatnih obiskovalcev in ogledov vsebin

V preteklem mesecu smo na spletnem mestu RTV Slovenija zabeležili več kot 700.000 unikatnih obiskovalcev in več kot 75 milijonov ogledov vsebin.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
6. februar 2024 ob 13.36
Ljubljana - MMC RTV SLO
Najnovejši podatki raziskave MOSS (Merjenje obiskanosti spletne strani) kažejo, da je spletno mesto RTVSLO.si januarja 2024 zabeležilo 706.636 unikatnih obiskovalcev, kar je 80 tisoč oz. skoraj 13 odstotkov več kot v preteklem mesecu in pomeni najvišjo rast na mesečnem nivoju med novičarskimi spletnimi portali. RTVSLO.si je število 700.000 unikatnih obiskovalcev zadnjič dosegla pred tremi leti, januarja 2021, v času t. i. drugega vala epidemije koronavirusa.

Na spletnem mestu RTVSLO.si je bilo v januarju zabeleženih 75 milijonov ogledov vsebin, kar je 12 milijonov oz. 19 odstotkov več kot v mesecu decembru in največ po januarju 2023. Posamezni obiskovalec je na spletnem mestu rtvslo.si januarja preživel 9.28 minut, kar je največ med novičarskimi spletnimi portali.

Članki

Najbolj brani članki na portalu v mesecu januarju so bili članki o svetovnem prvenstvu v poletih, ki so dosegli med 100 in 150 tisoč ogledov, in članki o evropskem prvenstvu v rokometu z več kot 80 tisoč ogledi. Med ostalimi vsebinami so preko 80 tisoč ogledov zabeležili članki o aferi z nakupom stavbe pravosodnega ministrstva, reševanju iz Križne jame in obilnih snežnih padavinah, ki so zajele Slovenijo.



Foto: Zajem zaslona

Televizijske vsebine v živo in na zahtevo

Med spletnimi TV-prenosi v živo so največ ogledov, med 20 in 50 tisoč, prav tako prinesle tekme svetovnega prvenstva v poletih in evropskega prvenstva v rokometu. Med vsebinami na zahtevo so tradicionalno najbolj gledani filmi in dokumentarci. Med dvajset najbolj gledanih oddaj lahko uvrstimo tudi izdelke lastne produkcije - oddajo Misijo Malmö s predstavitvijo skladbe za Pesem Evrovizije, novo sezono serije Življenja Tomaža Kajzerja, oddajo Tarča in novo oddajo Marcel.

Radijske vsebine v živo in na zahtevo

Med spletnimi radijskimi prenosi je bila najbolj poslušana oddaja Druga jutranja kronika, med radijskimi oddajami na zahtevo in podkasti pa SOS odmev in Tour 202 s Primožem Rogličem, intervju z Zoranom Jankovičem v oddaji Prvaki tedna, Šala za starše, Mihilizem, Ultrazvok, Rožnata dolina in Globalna vas.



Foto: SOJ RTV SLO

RTV 365 za pametne TV-sprejemnike

Med uporabniki še naprej ostaja dobro sprejeta aplikacija RTV 365 za pametne TV-sprejemnike in naprave, ki je od lanskega poletja na voljo za vse najpogosteje uporabljene platforme, kot tudi za nekatere operaterske predvajalnike (Neo, Eon).