Ana Roš in Tuš sta nadgradila uspešno sodelovanje z odprtjem mestne zakladnice lokalnih dobrot v pokritem delu glavne ljubljanske tržnice na Pogačarjevem trgu

Tretji tekmovalni dan je postregel z lepimi rezultati naše reprezentance, kjer se nam je žal izmuznilo iz rok kar nekaj lepih priložnosti za nova odličja.
Slovenski balinarji so na Sredozemskih igrah v alžirskem Oranu izgubili tri polfinalne tekme in nato še dve za tretje mesto. Poleg četrtih mest Martina Zdauca in Nine Volčina je to mesto osvojila tudi telovadka Lucija Hribar v finalu mnogoboja. Danes dekleta nadaljujejo s finalnimi nastopi po orodjih, kjer bo Tjaša Kysselef nastopila na preskoku, Lucija Hribar in Zala Trtnik pa na dvovišinski bradlji.

Balinarka Tadeja Petrič bo danes kot zadnja slovenska predstavnica v tem športu lovila bronasto kolajno v natančnem zbijanju. V polfinalu je izgubila dvoboj z Italijanko Valentino Basei, svetovno prvakinjo.

Slovenski vaterpolisti, Matija Bernard Čanč je edini dal dva gola, so na zadnji tekmi skupinskega dela s 6:11 izgubili s Črno goro in končali na tretjem mestu v skupini B. Danes jih čaka zadnja tekma  z Grčijo v razvrstitvi od petega do osmega mesta.
Rokometaši so izgubili tudi drugi dvoboj predtekmovalne skupine A, s 34:36 (12:22) jih je premagala Tunizija. 

Peter Hribar, Ana Tofant in Katarina Stražar so izgubili prve dvoboje ekipnega tekmovanja v namiznem tenisu, Tofantova in Hribar sta dobila drugega, Deni Kožul pa je zmagal. 

V badmintonu se je v četrtfinale uvrstil Andraž Krapež, po zmagi v prvem krogu je v osmini finala z 2:0 premagal Egipčana Adhama Elgamala. Petra Polanc je prvi dvoboj izgubila z 0:2 kot tudi Nika Arih in Miha Ivanič.
Teniška igralca Sebastian Dominko in Maj Premzl sta v četrtfinalu v paru izgubila, z 2;0 v nizih sta bila boljša Maročana Elliot Joseph Jean Benchetreit in Adam Ralph Kalifa Moundir.

V jadralnem razredu ilca 7 je Žan Luka Zelko po dveh dneh skupno na 4. mestu, Liamu Orlu trenutno skupna uvrstitev kaže 21. mesto, vendar je pri njem v ponedeljkovem drugem plovu prišlo do napake v rezultatih. Ti kažejo, da je bil diskvalificiran, regatni odbor pa še ni obdelal zahteve za popravek uvrstitev. Lin Pletikos je v razredu ilca 6 po dveh dneh skupno na 9. mestu, prav tako je na skupno 9. mestu med jadralkami na deski razreda iqfoil tudi Lina Eržen.

PR: OKS