pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Drage bralke in dragi bralci,
pošiljamo vam tedenski izbor knjig, dogodkov, ugodnosti ter drugih navdihujočih vsebin.

Knjiga tedna
Ta teden vam v branje priporočamo roman Časovno zaklonišče, ki ga je napisal uveljavljeni bolgarski pisatelj Georgi Gospodinov.  V njem spoznamo švicarsko kliniko, v kateri ponujajo alternativno zdravljenje alzheimerjeve bolezni. Klinika za preteklost bolnikom omogoča vrnitev v čas, ki se ga spomnijo, a hkrati privablja tudi zdrave ljudi, ki bi radi pobegnili iz sedanjosti. Izvrstna knjiga, ki vas bo navdušila s svojo duhovitostjo in satiričnostjo, je bila pravkar uvrščena tudi na New Yorkerjev seznam najboljših knjig v letu 2022.

Dogodek tedna
Jutri, v sredo, 30. novembra 2022, vas ob 19. uri vabimo na Ptuj v Dom KULTure muziKafe, kjer se bo odvijala 84. Huda pokušnja!. Z nami bosta pisatelj Tomaž Kosmač in vinar Urban Hlade (Vino Hlade), večer pa bosta povezovala pesnica Kristina Kočan in vinski publicist Jože Rozman. Vstop je prost!

Ugodnost tedna
Še vse do nedelje, 4. decembra 2022, lahko na spletu izkoristite posebne ugodnosti, ki smo jih pripravili za letošnji knjižni sejem. V naši spletni knjigarni vas pričakuje prek 250 naslovov, ki vam jih ponujamo tudi do 70 % ugodneje. Po ugodnih cenah so vam na voljo tudi naše največje uspešnice.

Novica tedna
V okviru knjižnega sejma je prejšnji teden potekal zaključni dogodek projekta Berideli!, pri katerem so sodelujoči pripravljali aktualizacije zgodb iz mladinske knjižne zbirke Zvezdna Beletrina. Več kot 1000 učenk in učencev je sodelovalo s preko 300 projekti, najboljši pa so bili tudi nagrajeni. Zmagovalne projekte najdete na naši spletni strani.

Članek tedna
Preberite zmagovalno kratko zgodbo Airbeletrininega natečaja, na katerega smo letos prejeli rekordnih 170 prispevkov. Zgodbo, ki jo je navdihnilo potovanje po Španiji in nosi naslov Sam da se diha je napisala Adriana Vučković. Zmagovalko je izbrala žirija v sestavi Urban Vovk, Irena Svetek in Davorin Lenko.

VIR: Beletrina