Nove znamke Pošte Slovenije

Maribor, 8. julij – Pošta Slovenije bo v ponedeljek, 11. julija, izdala nove poštne znamke. Znamke bodo tokrat posvečene Gasilski olimpijadi, ki bo potekala od 17. do 24. julija v Celju, Svetovnemu prvenstvu v letenju s toplozračnimi baloni, ki bo od 16. do 23. septembra potekalo v Murski Soboti, in seriji znamk Euromed Postal.
 
Gasilsko olimpijado, ki bo potekala od 17. do 24. julija 2022 v Celju, bo gostila Gasilska zveza Slovenije. Poštna znamka, s katero bomo obeležili ta dogodek, bo izšla v poli s 16 znamkami in z nominalo C.
 
Slovenija pa bo gostiteljica še enega odmevnega dogodka svetovnih razsežnosti: v Murski Soboti bo namreč od 16. do 23. septembra 2022 potekalo svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni. Tudi ta dogodek bo ostal zapisan na poštni znamki, ki bo izšla v bloku z nominalo B.
 
Sredozemska arheologija ali antična mesta Sredozemlja sta temi, ki bosta prikazani v letošnji seriji znamk Euromed Postal. Na slovenski znamki bomo prikazali mesto Ajdovščina z rimskimi stolpi. Znamka bo izšla v poli s 25 znamkami, njena nominala pa bo D.
 
Več informacij o izidih slovenskih poštnih znamk najdete na www.posta.si.
 
PR: Pošta Slovenije