ob 109. obletnici rojstva pisatelja Borisa Pahorja (1913–2022) je Mladinska knjiga izdala roman v stripu NEKROPOLA.

Spoštovani,
ob 109. obletnici rojstva pisatelja Borisa Pahorja (1913–2022) je Mladinska knjiga izdala roman v stripu NEKROPOLA. Gre za knjižni prvenec mladega umetnika in ilustratorja Jurija Devetaka, ki je nastal po motivih istoimenskega Pahorjevega romana. Spremno besedo je prispeval dolgoletni urednik Pahorjevih del Zdravko Duša.  
 
Jurij Devetak je v vizualni priredbi Nekropole prepričljivo ujel duha prozne predloge, v svoji zgodbi pa sledi avtorju do dna taboriščnega nihilizma. S svojo likovno govorico je spojil večplastnost pripovedi v atmosfersko bogato in ubrano celoto. Zdravko Duša je v spremni besedi zapisal: »Boris Pahor je knjigo začel s posvetilom: Manom vseh tistih, ki se niso vrnili. Strip Jurija Devetaka razodeva, kako je živeti z njimi in med njimi.«
 
Pričakujemo vas v četrtek, 25. avgusta 2022, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij, Slovenska 29, Ljubljana. Pogovor z ilustratorjem Jurijem Devetakom, avtorjem spremne besede Zdravkom Dušo in likovno urednico Tanjo Komadina bo povezoval vodja uredništva leposlovja Andrej Ilc.
Dr. Alenka Kepic Mohar
glavna urednica Mladinske knjige

PR: MKZ