Lucia Cadotsch s projektom AKI

Lucia Cadotsch s projektom AKI

V Zürichu rojena in v Berlinu živeča pevka Lucia Cadotsch je trenutno ena najpomembnejših vokalistk na evropskih, morda celo svetovnih jazzovskih odrih.
Je prejemnica nagrad Swiss Music Prize (2023), German Jazz Award (2021), ECHO Jazz Award za pevko leta (2017) in New German Jazz Award za delo v zasedbi Schneeweiss & Rosenrot (2012).

V dvajsetih letih ustvarjanja ji je uspelo svoj krog poslušalcev razširiti krepko čez meje jazza. Njene unikatne dekonstrukcije jazzovskih standardov v triu Speak Low so požele navdušene odzive glasbenih kritikov po vsem svetu (Downbeat, All About Jazz, The Guardian itd.), delikaten indie-jazz-pop njene skupine Liun & The Science Fiction Band pa vizionarsko začrta smer, v katero bo sodobna glasba zavila v prihodnje.

Vsaki zasedbi, s katero deluje, uspe vtisniti izrazit avtorski pečat. Tudi v najnovejšem projektu AKI, v katerem meša art-pop, jazz in alternativno salonsko glasbo, zveni sveže, novo in izrazito osebno. Je izvrstna koncertna glasbenica – s svojo senzibilnostjo in odrsko karizmo ustvarja intimno vzdušje, ki ostane še dolgo po koncertu. Brez zadržkov lahko zatrdimo, da je Lucia Cadotsch enostavno briljantna in ime za naslednjih nekaj desetletij!

»Petje Lucie Cadotsch je vzporedno s petjem zrele Nine Simone – ne v smislu, da zvenita podobno, temveč da obe ponujata iskren pogovor iz oči v oči. Njun inteligentni, disciplinirani pristop služi pesmi, namesto da bi želel ustreči občinstvu. Obe se izogibata bahavi virtuoznosti ter vokalnemu okrasju in pretiravanju, ki kmalu postane utrujajoče. Namesto tega njuno natančno branje zdrži večkratno poslušanje in razkrije nove globine pesmi.«(Wif Stenger, Jazz Journal)

Nakup vstopnic
Lucia Cadotsch AKI

Jazz v Narodnem domuMali oder Narodnega doma
sreda, 31. januar, 20.30

za IZVEN

Lucia Cadotsch, vokal | Jozef Dumoulin, klaviature | Phil Dunkin, kontrabas | Leif Berger, bobni

VIR: ND