Pri Porscheju razširjamo ponudbo modelov Panamera z novima različicama 4 E-Hybrid in 4S E-Hybrid.

Pri Porscheju razširjamo ponudbo modelov Panamera z novima različicama 4 E-Hybrid in 4S E-Hybrid. S tem korakom nadaljujemo našo zavezanost strategiji E-Performance, hkrati pa se odzivamo na izjemno veliko povpraševanje po učinkovitih in dinamičnih hibridnih vozilih na svetovnih trgih. Športna limuzina Panamera je tako sedaj na voljo v šestih različicah, ki prinašajo napredno pogonsko tehnologijo za edinstveno vozno izkušnjo.


 
Več zmogljivosti in učinkovitosti


Novo Panamero 4 E-Hybrid odlikujeta vrhunska učinkovitost in prilagodljivost. Poganja jo izpopolnjen 2,9-litrski bencinski V6 biturbo motor, ki sam razvije moč 224 kW (304 KM). Ob pomoči elektromotorja je sistemska moč te različice impresivnih 346 kW (470 KM), maksimalni navor pa dosega 650 Nm. Oboje zadostuje, da nova Panamera E-Hybrid hitrost 100 km/h doseže v samo 4,1 sekunde, njena največja hitrost pa je 280 km/h. S to športno limuzino se boste izključno na električni pogon zapeljali kar 96 kilometrov daleč (WLTP EAER City).

Nova Panamera 4S E-Hybrid je zasnovana s poudarkom na izjemni vozni dinamiki in trajnostni moči v višjem območju števila vrtljajev. Opremili smo jo s prenovljenim 2,9-litrskim bencinskim V6 biturbo motorjem, ki tokrat premore 260 kW (353 KM), v sodelovanju z elektromotorjem pa je sistemska moč te različice izjemnih 400 kW (544 KM) in doseže neverjetnih 750 Nm navora. Takšna konfiguracija omogoča, da Panamera 4S E-Hybrid z mesta do hitrosti 100 km/h pospeši v zgolj 3,7 sekunde, njena največja hitrost pa je 290 km/h.

Najnovejša generacija modelov Panamera E-Hybrid je bila deležna številnih izboljšav, ki povečujejo električni doseg, hitrost polnjenja in odzivnost pogonskega sklopa ter izpopolnjujejo splošne vozne lastnosti. Nova visokonapetostna baterija s kapaciteto 25,9 kWh zagotavlja približno 45-odstotno izboljšanje zmogljivosti v primerjavi s prejšnjo generacijo, ob tem pa ne zaseda več prostora. Dodatno smo optimizirali čase polnjenja z novim 11-kilovatnim vgrajenim polnilnikom, ki omogoča, da boste baterijo napolnili v samo 2 urah in 39 minutah.

V vse nove modele Panamera E-Hybrid smo vgradili nov elektromotor z močjo 140 kW (190 KM) in s 450 Nm navora, ki je znatno zmogljivejši kot njegov predhodnik. Ta motor je učinkovito integriran v ohišje menjalnika PDK, tako da lahko optimalno izrablja njegov hladilni sistem. Z inovativno zasnovo z notranjim rotorjem, ki zmanjšuje vztrajnostno maso za 50 odstotkov, so inženirji izboljšali odzivnost na plin. Napredna tehnologija rekuperacije, ki omogoča do 88 kW moči, pa novim Panameram E-Hybrid bistveno poveča električni doseg.
 
Napredni optimizirani načini vožnje


Za modele Panamera E-Hybrid smo razvili štiri posebej optimizirane načine vožnje, skupaj z nadgrajenima načinoma Sport in Sport Plus pa še dodatno izboljšujemo učinkovitost. Nove hibridne Panamere se privzeto zaganjajo v popolnoma električnem načinu E-Power, ko pa se raven napolnjenosti baterije spusti pod določeno minimalno vrednost, bo avtomobil samodejno preklopil v način Hybrid Auto. Tako se Panamera inteligentno prilagaja trenutnim voznim razmeram in s tem povečuje učinkovitost.

Poleg tega smo v način Hybrid Auto implementirali napredno vodenje, ki strategijo delovanja prilagaja glede na pot pred vami. S takšnim pristopom povečamo delež poti, prevožene na električni pogon, kolikor je mogoče, zlasti v mestnem prometu, kar še dodatno poveča učinkovitost vožnje. Sistem izkorišča podatke o vozilu in informacije iz navigacije ter tako zagotavlja udobno in okolju prijazno potovanje.

Način vožnje E-Hold vam omogoča, da ohranite trenutno raven napolnjenosti baterije za kasnejšo uporabo, na primer pri dinamični vožnji, ko želite izkoristiti dodatno električno moč. V načinu E-Charge pa bo motor z notranjim zgorevanjem zunaj mesta in pri hitrosti nad 55 km/h baterijo napolnil do 80 odstotkov njene kapacitete.

V dinamičnih načinih vožnje Sport in Sport Plus smo prilagodili strategijo upravljanja energije. Ciljno stanje napolnjenosti baterije je v teh načinih zmanjšano na 20 oziroma 30 odstotkov, s tem pa je povečana učinkovitost, ne da bi bila okrnjena zmogljivost.
 
Več dinamike in udobja z inovativnim aktivnim podvozjem

Vse različice nove Panamere so že serijsko opremljene s prilagodljivim dvokomornim zračnim vzmetenjem in sistemom Porsche Active Suspension Management (PASM) z inovativnimi 2-ventilskimi blažilniki.

Za modele E-Hybrid pa je na voljo tudi revolucionarno aktivno vzmetenje Porsche Active Ride, ki je sinteza optimalnega oprijema in izjemnih zmogljivosti v zavojih, hkrati pa zagotavlja visoko raven udobja. Z 2-ventilsko tehnologijo in električno krmiljenimi hidravličnimi črpalkami, napajanimi iz 400-voltnega sistema, pa to vzmetenje omogoča natančno ustvarjanje sil v smereh odboja in stiskanja. Vozilo se tako med dinamično vožnjo izjemno natančno odziva na cestne nepravilnosti, karoserija pa tako ves čas ostaja v stabilnem vodoravnem položaju.

Blažilniki, ki delujejo s frekvenco do 13 Hz, se lahko prilagodijo največ 13-krat na sekundo, kar omogoča takojšnjo reakcijo na spremenjeno vozno situacijo ali cestno površino. Ta tehnologija ne izboljša le udobja in stabilnosti, ampak ponuja tudi dodatne inovativne funkcije, kot sta čezmerna kompenzacija nagibanja karoserije ter dvig karoserije za lažji vstop v vozilo in izstop iz njega.
 
Drznejša športnost in bogatejša standardna oprema


Svežo športno obliko nove Panamere boste opazili že na prvi pogled, zlasti zaradi novih standardnih LED-žarometov in dodatnih vodoravnih zračnikov na sprednjem delu, ki avtomobilu dodajajo agresiven, a eleganten značaj. Zadnji del športne limuzine krasita neprekinjena zadnja luč in zadnje okno brez okvirja. Okenska obloga v srebrni barvi poudari bočno linijo, kar še dodatno prispevka k Panamerini dinamični podobi.

Panamera 4 E-Hybrid ima privlačno serijsko opremo, ki vključuje 19-palčna platišča, črne zavorne čeljusti in matrične LED-žaromete. Tistim, ki želite še več vizualne in tehnološke dovršenosti, pa so na voljo opcijski HD matrični LED-žarometi.

Panamera 4S E-Hybrid je še nekoliko drznejša, izstopa pa z 20-palčnimi platišči Panamera AeroDesign, srebrnimi športnimi izpušnimi cevmi in rdečimi zavornimi čeljustmi, ki dodajo pridih agresivnosti in športnosti. Po želji se lahko odločite tudi za zavorne čeljusti v zeleni ali črni barvi.

Panamera 4S E-Hybrid serijsko zavira z desetbatnimi zavornimi čeljustmi na sprednji osi, zahtevnejšim voznikom pa je za ta model v kombinaciji z 21-palčnimi platišči na voljo sistem PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake). V tem primeru bo Panamera opremljena s keramičnimi kompozitnimi diski s premerom 440 milimetrov na prednji osi in 410 milimetrov na zadnji.
 
Novi modeli Panamera E-Hybrid že na voljo


Novo Panamero 4 E-Hybrid in Panamero 4S E-Hybrid lahko v Porsche Centru Ljubljana že naročite. Razširjena serijska oprema vključuje sistem ParkAssist in hlajeno brezžično polnjenje mobilnih telefonov z močjo do 15 W. Na voljo so tudi napredne opcije, kot so krmiljenje zadnje osi, Remote ParkAssist, Porsche InnoDrive z aktivnim vodenjem po voznem pasu, zaslon za sopotnika in sistem za boljšo kakovost zraka.

Konfigurirajte Panamero 4 E-Hybrid tukaj.

Konfigurirajte Panamero 4S E-Hybrid tukaj.

Za več informacij o novih modelih Panamera se obrnite na naše prodajne svetovalce ali pa se osebno oglasite v Porsche Centru Ljubljana, kjer vam bomo pomagali pri izbiri pravega športnika za vas.








VIR: Porsche Slovenija