napovednik


RAZSTAVA NA MILANO DESIGN WEEK 2022 Novi časi (Made in Slovenia)
OPIFICIO 31, Via Tortona 31, Milano
PREDOGLED ZA MEDIJE: 6. jun 2022, od 11.00 do 19.00
RAZSTAVA: 7.-12. jun 2022, vsak dan, od 10.00 do 21.00
Med milanskim tednom oblikovanja bo naša razstava del prizorišča TORTONA ROCKS na ulici Via Tortona 31. Predstavili bomo izbor dvaindvajsetih izdelkov, ki so prejeli znak odličnosti “Made in Slovenia”. Projekte je na podlagi odprtega razpisa za sodelovanje izbrala strokovna komisija: oblikovalec Luka Stepan, oblikovalka storitev Ana Kyra Bekš, arhitekt in oblikovalec Primož Jeza, kustosinja za arhitekturo in oblikovanje Maja Vardjan ter arhitektka in vodja programa pri CzK Mika Cimolini.

Oglejte si izdelke, ki jih je izbrala komisija
Gradiva za medije
MILANO DESIGN WEEK Pogovor BIO27: Kaj je Supervernakularno?
OPIFICIO 31, Milano, 8. jun 2022
Pridružite se nam na pogovoru, ki bo obravnaval temo BIO27 Supervernakularno – ambiciozno gibanje, ki črpa navdih iz vernakularnega oblikovanja za ustvarjanje domiselnih odgovorov na sodobne izzive. Sodelujejo kustosinja BIO27 Jane Withers, Marco Samichelli, Anniina Koivu in Gaja Mežnarić Osole.Pogovor bo vodil Jan Boelen, direktor Ateljeja LUMA. Ob 17h sledi CzK otvoritev razstave in sprejem.

VIDEO Trailer Novi časi
Za oblikovalce, ki jih predstavljamo, je pomembno iskati načine, kako družbo ponovno povezati v skupnost, jo odvrniti od zaslonov in spodbujati druženje. Potem, ko so nas ločili pandemija, diskriminacija, rasizmi in nacionalizmi, nezaupanje v državne institucije, ekonomsko razseljevanje in podnebne spremembe, nas lahko oblikovanje ponovno poveže.

Oglejte si trailer!

Razstavo organiziramo v sodelovanju med Centrom za kreativnost / Muzej za arhitekturo in oblikovanje in Generalnim konzulatom Republike Slovenije v Milanu.

Se vidimo v novih časih!

PR: Center za kreativnost