Z osveženim dizajnom, obsežno posodobljenim luksuznim ambientom in jasnim napredkom na področju digitalizacije, upravljanja in opreme, nova izdaja BMW Serije 3 piše še eno poglavje v zgodbi o uspehu serije na svetovnem nivoju.

Svež odmerek prepoznavnega užitka v vožnji BMW v premijskem segmentu srednjega razreda. Opazno posodobljena oblika zunanjosti, napredna notranjost in novosti v smislu opreme poudarjajo športni, sodobni značaj novih BMW serije 3 Limuzina in BMW serije 3 Touring. Napredna zasnova kokpita z ukrivljenim zaslonom BMW kaže predanost digitalizaciji na področju nadzora ali upravljanja in povezljivosti.

Izrazna oblika in inovativna tehnologija krepita profil globalno nadvse uspešnega BMW serije 3 kot osrednjega modela blagovne znamke BMW. Prodaja posodobljene trojke bo stekla julija 2022. Proizvodnja poteka v tovarni BMW Group v Münchnu in tovarni BMW Group v mehiškem San Luisu Potosiju (BMW serije 3 Limuzina). Proizvodnja različice BMW serije 3 Limuzina, razvite izključno za kitajski trg, poteka na lokaciji Šenjang na Kitajskem.

Prenovljen sprednji del poudarja športni videz vozila in krepi njegovo navzočnost. Standardni full LED-žarometi s tanjšimi obrisi in dnevnimi lučmi, razporejenimi v obliki obrnjene črke L. Modri poudarki in svetlobni učinki označujejo opcijske prilagodljive LED-žaromete z nezaslepljujočimi matričnimi dolgimi lučmi, dinamičnim uravnavanjem dolžine svetlobnega snopa in spremenljivo porazdelitvijo svetlobe.

Markantna ledvička BMW z novimi dvojnimi prečkami, podaljšanim sprednjim odbijačem z natančno oblikovanimi površinami in maskami odprtin za zrak v črni barvi visokega sijaja. Opcija M Shadow Line visokega sijaja, ki zajema okvirje stranskih oken, je zdaj na voljo standardno.

Nov podaljšan zadnji odbijač ima večji delež površin, lakiranih v barvi karoserije. Zaključki izpušnih cevi imajo premer 90 ali 100 milimetrov. 17-palčna platišča iz lahke zlitine so zdaj standardno nameščena pri vseh motorizacijah BMW serije 3 Limuzina.

Novi kovinski barvni odtenki zunanjosti, kot so Skyscraper Grey, M Brooklyn Grey, Frozen Pure Grey in Frozen Tanzanite Blue. Na voljo je tudi približno 150 posebnih lakov iz programa BMW Individual.

Opcijski paket M Sport zajema novo, zelo izrazno obliko za podaljšana odbijača spredaj in zadaj, izrazito zasnovano ledvičko BMW in nova 18- palčna M platišča iz lahke zlitine. Prilagojene oblikovne značilnosti za modele BMW Performance v okviru oddelka BMW M GmbH: ledvička BMW mrežastega videza, 18-palčna M platišča iz lahke zlitine, zaključka izpušnih cevi trapezaste oblike in nova pokrova M zunanjih ogledal v črni barvi visokega sijaja. Paket M Sport Pro je zdaj mogoče naročiti pri vseh modelih. Za posamezne modele so na voljo tudi možnosti naknadne vgradnje iz programa BMW M Performance Parts.

Glavne posodobitve v notranjosti s poudarkom na vozniku, kar je prepoznavnost blagovne znamke. Najsodobnejša zasnova kokpita zdaj vključuje ukrivljeni zaslon BMW. Popolnoma digitalna kombinacija zaslonov je sestavljena iz 12,3-palčne instrumentne plošče za volanom in 14,9- palčnega nadzornega prikazovalnika. Bistveno zmanjšano število gumbov in stikal zaradi glasovnega upravljanja ter upravljanja na dotik. Nadzorna plošča z vrhunsko zasnovo in nova prestavna ročica na sredinski konzoli.

Standardna specifikacija opreme zdaj vključuje tudi samodejno klimatsko napravo s tripodročnim upravljanjem, BMW Live Cockpit Plus, vključno z navigacijskim sistemom v oblaku BMW Maps, notranje vzvratno ogledalo s samodejnim zasenčenjem, odlagalni paket in nadzor razdalje pri parkiranju (PDC) s senzorji spredaj in zadaj.

Nabor pogonskih sistemov je pester, s tremi BMW serije 3 Limuzina ali štirimi BMW serije 3 Touring kot priključnimi hibridnimi modeli ter štirimi bencinskimi in štirimi dizelskimi motorji s štirimi ali šestimi valji, vključno z najnovejšim bencinskim štirivaljnikom z izpušnim kolektorjem, nameščenim v glavi valja. Izhodna moč se giblje od 110 kW/150 KM do 275 kW/374 KM (kombinirana poraba goriva: 8,7–1,8 1/100 km po voznem ciklu WLTP, kombinirane emisije CO2: 198 –40 g/km po voznem ciklu WLTP). Vrstni šestvaljni bencinski motor in vsi dizelski agregati so kombinirani z 48-voltno blago hibridno tehnologijo.

Osemstopenjski menjalnik Steptronic je zdaj del standardne opreme pri vseh novih modelih BMW serije 3. Standardna prestavna vzvoda na volanu poudarjata športni značaj avtomobila. Osemstopenjski športni menjalnik Steptronic s posebej ostro dinamiko pretikanja ter funkciji Launch Control in Sprint je mogoče naročiti posebej.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive je standardno vgrajen pri modelih z vrstnim šestvaljnikom. Kot dodatna opcija je na voljo za dve bencinski različici (BMW serije 3 Touring: ena bencinska različica), dva dizelska motorja in priključno hibridne modele.

Širok nabor naprednih sistemov za avtomatizirano vožnjo in parkiranje. Opozorilo pred čelnim trkom s posegom zaviranja, asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo zaviranja, Speed Limit Info s prikazom prepovedi prehitevanja, ročni omejevalnik hitrosti in opozorilo za zapustitev voznega pasu so standardne funkcije. Med funkcijami, ki jih je mogoče naročiti po želji, so opozorilo pri menjavi voznega pasu, aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop & Go, samodejni omejevalnik hitrosti, funkcija za spremljanje poti z zaznavanjem semaforjev, asistent za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu, parkirni asistent, kamera asistenta za vzvratno vožnjo, asistent za vzvratno vožnjo, Remote 3D View in BMW Drive Recorder. Večsenzorno doživetje vmesnika BMW iDrive deluje na podlagi operacijskega sistema BMW različice 8. Intuitivno glasovno upravljanje in na dotik. BMW Intelligent Personal Assistant z razširjenimi funkcijami. Projektor BMW Head-Up je mogoče izbrati s seznama dodatne opreme. Integracija pametnih telefonov z Apple CarPlay® in Android Auto™. Osebno kartico eSIM, ki podpira mobilno omrežje pete generacije (5G), je mogoče uporabljati v avtomobilu. Prilagojena uporabniška izkušnja z BMW ID. Aplikacija My BMW kot univerzalni digitalni vmesnik za nadzor postopka polnjenja pri priključnih hibridnih modelih. Opcija BMW ConnectedDrive Upgrades omogoča integracijo novih in izboljšanih funkcij vozila.

Vse vrednosti v zvezi s hitrostjo vožnje, porabo goriva in električne energije ter z emisijami so začasne.

Vse navedene modelne različice, funkcije opreme, tehnični podatki, poraba goriva in električne energije ter vrednosti emisij veljajo za ponudbo na nemškem trgu. Mere in meritve se nanašajo na vozila z osnovno konfiguracijo opreme v Nemčiji. Lahko se razlikujejo glede na velikost platišč in pnevmatik ter izbrane postavke s seznama dodatne opreme.

Podatki o porabi goriva, emisijah CO2, porabi električne energije in dosegu delovanja so bili določeni v skladu z Uredbo (ES) 715/2007 v veljavni različici. Vrednosti se nanašajo na vozila z osnovno konfiguracijo opreme v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter izbrane elemente dodatne opreme.

Vse vrednosti so bile izračunane na podlagi novega preizkusnega cikla WLTP. Vrednosti WLTP se upoštevajo kot osnova pri odmerjanju davkov na vozila ali drugih dajatev, ki temeljijo (vsaj med drugim) na emisijah CO2, in pri upravičenosti do veljavnih subvencij za vozila z alternativnimi viri energije. Več informacij o merilnih postopkih WLTP in NEDC boste našli na www.bmw.si/emisije.

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 novih osebnih avtomobilov lahko najdete v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov«, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

The BMW 3 Series Sedan: Combined fuel consumption: 9.5 – 8.7 l/100 km according to WLTP; combined CO2 emissions: 215 – 192 g/km according to WLTP; figures according to NEFZ: -)
The BMW 3 Series Touring: Combined fuel consumption: 1.9 – 1.4 l/100 km according to WLTP;  power consumption combined: 18.1 – 16.1 kWh/100 km; CO2 emissions combined: 42 -31 g/km according to WLTP; figures according to NEFZ: -)

PR in foto: BMW