Kot kopilot za ustvarjalce nova serija naprav HONOR 90 združuje vrhunsko kamero, inteligentne funkcije ter še mnogo več za zajemanje spontanih trenutkov in deljenje odličnega vajba.

Kot kopilot za ustvarjalce nova serija naprav HONOR 90 združuje vrhunsko kamero, inteligentne funkcije ter še mnogo več za zajemanje spontanih trenutkov in deljenje odličnega vajba.

[Ljubljana, 6. julij 2023]
Globalna tehnološka znamka HONOR je danes v Parizu uradno napovedala prihod serije HONOR 90 na evropske trge. Predstavljena sta bila dva pametna telefona serije HONOR 90 - HONOR 90 in HONOR 90 Lite. Z impresivno glavno kamero z ločljivostjo 200 MP in vodilnim štiriukrivljenim lebdečim zaslonom na svetu ter s tehnologijo za udobje oči HONOR 90 prinaša revolucionarno strojno in programsko podporo, ki generaciji vedno aktivnih omogoča zajemanje vsakodnevnih dogodivščin z izrednimi podrobnostmi in deljenje dobrega vzdušja z ljubljenimi. 

Od izjemnih inovacij fotoaparata in rešitev, osredotočenih na človeka, do izjemno hitrega delovanja, ki ga omogočata najsodobnejša strojna oprema in naš inteligentni MagicOS, bo serija HONOR 90 z izjemno izkušnjo, ki jo ponuja, navdušila potrošnike po vsem svetu. Še posebej ustvarjalce vsebin, ki iščejo pametnega in zanesljivega partnerja, ki bo posnel njihova razburljiva življenja,“  pravi George Zhao, izvršni direktor HONOR Device Co, Ltd.

HONOR 90: Zmogljiva in vsestranska kamera za zajemanje izjemnih fotografij in videoposnetkov

Popolnoma nov sistem trojnih kamer sestavljajo glavna kamera z ločljivostjo 200 MP in senzorjem velikosti 1/1,4 palca, ultraširokokotna kamera z ločljivostjo 12 MP in makro kamera 112° z vidnim poljem 112° ter globinska kamera z 2 MP, ki pomaga natančneje oceniti razdalje. Glavna kamera z 200 MP podpira združevanje več slik, algoritem za zmanjševanje hrupa in združevanje slikovnih pik za doseganje zmogljivosti absorpcije svetlobe enake velikim slikovnim pikam velikosti 2,24 µm (16 v 1), zato ustvarja odlične fotografije z visokim dinamičnim razponom (HDR) ter podrobne, svetle posnetke v okoljih s slabo svetlobo.

Sprednja kamera s 50 MP zajema osupljive selfije, ki so polni podrobnosti, zaradi česar je HONOR 90 idealna izbira za nadobudne ustvarjalce vsebin.

HONOR 90, zasnovan za pomoč vlogerjem pri učinkovitejšem delu, uporablja tudi umetno inteligenco (AI) za odstranjevanje šuma v videoposnetkih in priporoča video načine. Ponuja tudi pomočnika za vloge z umetno inteligenco, ki uporabnikom omogoča ustvarjanje 15-sekundnih videoposnetkov, ki so le z nekaj kliki pripravljeni za družbene medije.

Osupljiva izkušnja gledanja zaslona

HONOR 90 je opremljen s 6,7-palčnim štiriukrivljenim lebdečim zaslonom1 in podpira visoko ločljivost 2664x1200, 100-odstotno barvno lestvico DCI-P3 in do 1,07 milijarde barv, kar prinaša živo vsebino s čudovitimi barvami in jasnostjo. Poleg tega HONOR 90 podpira vrhunsko HDR svetlost 1600 nit, kar omogoča boljšo berljivost zaslona tudi pri močni svetlobi.

Zaslon je hiter in odziven s prilagodljivo hitrostjo osveževanja do 120 Hz2, ki se dinamično prilagaja prikazani vsebini, da doseže optimalno ravnovesje med vizualno fluidnostjo in življenjsko dobo baterije. Poleg tega HONOR 90 s podporo za HDR10+ in certifikati HDR Netflix in Amazon Prime Video uporabnikom zagotavlja izjemno multimedijsko izkušnjo. HONOR 90 odraža HONOR-jevo predanost tehnologiji, osredotočeni na človeka, in je opremljen z vodilnimi funkcijami, ki zagotavljajo udobje za oči3. Prejel je certifikat TÜV Rheinland Flicker Free in dosegel varne ravni zatemnitve, zaradi česar je idealen za današnjo generacijo željno zabave, ki dolgo časa gleda vsebino na svojih pametnih telefonih. Zaslon podpira najvišjo frekvenco zatemnjevanja v panogi s pulzno širinsko modulacijo (PWM), ki znaša 3840 Hz1, kar učinkovito zmanjšuje obremenitev oči uporabnikov, ko je nastavljen na nizko svetlost. Zaslon ima tudi funkcijo dinamičnega zatemnjevanja, ki simulira naravno svetlobo in zmanjšuje utrujenost oči, ter HONOR-jevo tehnologijo Circadian Night Display, ki filtrira modro svetlobo in spodbuja naravno izločanje melatonina ter tako izboljšuje kakovost spanca uporabnikov ponoči

Eleganten in eleganten dizajn, ki ga je navdihnila obrtniška izdelava

HONOR 90, ki ga navdihujeta visoka moda in izdelava luksuznega nakita, izžareva razred s svojim vitkim ohišjem debeline 7,8 mm4 in težo le 183 g5. Zaradi gladkih, zaobljenih robov, ki ovijajo pametni telefon, ga je tako udobno držati kot gledati, globoko kaljeno steklo pa daje uporabnikom brezskrbnost, saj vedo, da je njihov pametni telefon narejen tako, da traja. Na hrbtni strani HONOR 90 odlikuje ikonična zasnova dvojnega obroča iz serije N z zaobljenimi elementi, izdelanimi s tehniko natančnega rezanja, da se doseže briljanten sijaj, ki pametnemu telefonu doda dodaten odmerek elegance.

Neverjetna življenjska doba baterije v kombinaciji s hitro zmogljivostjo

HONOR 90 ima vgrajeno veliko 5000 mAh6 baterijo, ki podpira celodnevno uporabo. Z enim polnjenjem lahko pametni telefon zagotovi do 19,5 ur neprekinjenega lokalnega pretakanja videa. Ko je baterija skoraj prazna, jo lahko uporabniki napolnijo do 45 % s 66 W HONOR 

SuperCharge v samo 15 minutah, kar skrajša čas izklopa
. Hiter in energijsko učinkovit HONOR 90 poganja Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition, ki ima 20 % boljši GPU in 30 % boljšo zmogljivost AI v primerjavi s svojim predhodnikom


Inteligentni MagicOS za prijetno uporabniško izkušnjo

HONOR 90 poganja MagicOS 6.0, uporabniški vmesnik, ki temelji na sistemu Android in je razvit za zagotavljanje gladke in intuitivne uporabniške izkušnje. Z velikim številom funkcij, ki olajšajo 

_______
1 Podatki iz laboratorija HONOR.
2 Na različnih aplikacijskih vmesnikih in igralnih zaslonih se lahko hitrost osveževanja zaslona nekoliko razlikuje.
3 Tehnologija zatemnitve ultravisokofrekvenčne PWM naprave HONOR 90 s 3840 Hz ima certifikat TÜV Rheinland Flicker-free in dosega stopnjo zatemnitve brez tveganja, ki začne veljati le, ko je hitrost osveževanja 120 Hz. Testni standard za TÜV Rheinland certifikat brez utripanja sledi korelaciji med stopnjo tveganja utripanja in frekvenco utripanja v IEEE Std 1789-2015, ki opredeljuje raven brez utripanja, ko je frekvenca zatemnitve višja od 3125 Hz. Telefon ni medicinski pripomoček in ni na voljo za zdravljenje.
4 Podatki iz laboratorija HONOR. Dejanske mere se lahko razlikujejo glede na konfiguracijo, proizvodni proces in metodo merjenja. Debelina (7,8 mm) telefona ne vključuje izbokline kamere.
5 Podatki iz laboratorija HONOR. Skupna teža vključuje baterijo. Dejanska teža se lahko razlikuje zaradi konfiguracije izdelka, proizvodnega procesa in metod merjenja.
6 Tipična kapaciteta je 5000 mAh, nazivna pa 4900 Ah (neodstranljiva baterija).

HONOR 90 Lite - svetovni prvenec

vsakodnevna opravila, kot sta Multi-Window in Smart Screenshot, MagicOS uporabnikom omogoča večjo produktivnost in učinkovitost. Podpira tudi HUAWEI AppGallery, ki uporabnikom ponuja široko paleto aplikacij za prenos in uporabo.

HONOR 90 Lite, predstavljen skupaj s telefonom HONOR 90, je elegantna naprava z neverjetnim sistemom kamer, zaslonom in številnimi pametnimi funkcijami, ki izboljšajo uporabniško izkušnjo.

HONOR 90 Lite zagotavlja vrhunsko fotografsko izkušnjo s 100 MP glavno zadnjo kamero z zaslonko f/1.9, 5 MP širokokotno in globinsko kamero ter 2 MP makro kamero za zajemanje spektakularnih pokrajin in drugih posnetkov. Za ljubitelje selfijev sprednja kamera s 16 MP zagotavlja osupljive avtoportrete z jasnimi podrobnostmi in izboljšanimi barvami. Poleg tega ima HONOR 90 Lite 6,7-palčni zaslon7 brez robov z nastavljivo frekvenco osveževanja do 90 Hz, ki uporabnikom zagotavlja izjemno gladko vizualno izkušnjo. Zaslon ima tudi certifikat TÜV Rheinland za zmanjšanje modre svetlobe in podpira vrsto rešitev za zaščito oči, vključno z dinamično zatemnitvijo in cirkadianim nočnim prikazom.

HONOR 90 Lite poganja sistem MediaTek Dimensity 6020 5G in ima 4500 mAh baterijo. Uporabniki, ki imajo radi svoje medije vedno pri roki, lahko izkoristijo 8 GB RAM-a in velik pomnilniški disk s 256 GB, ki omogoča lokalno shranjevanje 57.808 slik, 22.322 pesmi ali 892 HD videov. HONOR 90 Lite ima tudi HONOR RAM Turbo (8GB+5GB), tehnologijo HONOR, ki del bliskovnega pomnilnika premakne v RAM, kar pomeni, da je mogoče 8 GB RAM povečati na 13 GB RAM.

Cena in razpoložljivost

Predprodaja modela HONOR 90 se v Sloveniji prične 7. julija in traja do 24. julija, po priporočeni maloprodajni ceni 549 evrov bo na voljo v polnočno črni in smaragdno zeleni barvi. V času predprodaje ob naročilu pametnega telefona HONOR 90 5G prejmete odlično tablico HONOR Pad X8. Ponudba je na voljo pri mobilnih operaterjih do konca predprodaje oziroma do razprodaje zalog.

Prodaja modela HONOR 90 Lite bo na voljo v titanium srebrni in polnočno črni barvi, po priporočeni maloprodajni ceni 299 evrov.

________________

7 Z zasnovo zaobljenih kotov na zaslonu je diagonalna dolžina zaslona 6,7 ​​palca, merjena po standardnem pravokotniku (dejanska vidna površina je nekoliko manjša).


###

O podjetju HONOR 
HONOR je vodilni svetovni ponudnik pametnih naprav. Njegov namen je postati globlna ikonična tehnološka blagovna znamka ter s svojimi zmogljivimi izdelki in storitvami ustvariti nov inteligentni svet za vsakogar. Z neomajno osredotočenostjo na raziskave in razvoj si prizadeva za razvoj tehnologije, ki ljudem po vsem svetu omogoča, da gredo dlje ter daje svobodo, da dosežejo in naredijo več. HONOR ponuja vrsto visokokakovostnih pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, prenosnih računalnikov in nosljivih naprav, ki ustrezajo vsakemu proračunu ter s svojo ponudbo inovativnih, vrhunskih in zanesljivih izdelkov ljudem omogoča, da postanejo boljša različica samih sebe.

Za več informacij obiščite spletno stran HONOR na naslovu www.hihonor.com/si/ ali pišite na newsroom@hihonor.com.



VIR: Futura DDB