v prilogi posredujemo grafični prikaz stanja covid bolnikov UKC Maribor za obdobje 15. 5. 2022 – 17. 7. 2022.

Spoštovani,
 
v prilogi posredujemo grafični prikaz stanja covid bolnikov UKC Maribor za obdobje 15. 5. 2022 – 17. 7. 2022. Število vseh hospitaliziranih covid bolnikov znaša 80 – od tega je na intenzivnem zdravljenju 10 pacientov, na akutnem oddelku pa 32 pacientov (in 33 pacientov v rdeči coni, 3 pacienti na pediatriji in 2 pacienta v porodnišnici). Povprečna starost pacientov na akutnem covid oddelku znaša 82,9 leti, na covid intenzivnem oddelku pa 75,9 let.
 
Navodila za paciente in spremljevalce:
Uporaba zaščitne maske je v UKC Maribor obvezna za vse. Naročene paciente s povišano temperaturo in/ali znaki okužb dihal prosimo, da v prostore UKC Maribor ne vstopajo, temveč prej pokličejo v ambulanto/dejavnost, kjer so naročeni in upoštevajo njihova navodila. Ta navodila za paciente Urgentnega centra ne veljajo. Pacienti se testirajo na SARS CoV 2 pred sprejemom v bolnišnico in periodično med hospitalizacijo.
 
Obiski so omogočeni na Oddelku za perinatologijo (porodnišnica), vendar zgolj na eno zdravo odraslo osebo. Na ostalih oddelkih v UKC Maribor ostaja omejitev obiskov nespremenjena – obiski se zaenkrat dovolijo izjemoma in maksimalno eni zdravi osebi v primerih: hospitaliziran mladoletnik, hospitalizacije odraslih nad 7 dni, obiski kritično bolnih in paliativnih pacientov ne glede na trajanje hospitalizacije, izjeme po presoji lečečega zdravnika. Če je obisk dovoljen, obiskovalcu ni potrebno izpolnjevati pogoja PCT, je pa potrebno nošenje zaščitne maske med obiskom ter razkuževanje rok pred vstopom v prostor.
 
Lep pozdrav.

PR: Center za odnose z javnostmi in marketing
 
Univerzitetni klinični center Maribor