Podjetje Meta je konec leta 2020 pričelo s prodajo očal za navidezno resničnost Meta Quest 2. Ta so kljub nizki ceni opremljena z zelo kakovostnima zaslonoma. Ponujajo namreč izris slik v ločljivosti 1.832 x 1.920 slikovnih točk

Podjetje Meta je konec leta 2020 pričelo s prodajo očal za navidezno resničnost Meta Quest 2. Ta so kljub nizki ceni opremljena z zelo kakovostnima zaslonoma. Ponujajo namreč izris slik v ločljivosti 1.832 x 1.920 slikovnih točk. Trenutno je frekvenca osveževanja slik omejena na 72 sličic na sekundo, kmalu pa naj bi se s posodobitvijo programske opreme povišala na 90 sličic na sekundo.

Kmalu pa bo naprodaj njegov dostojni naslednik – očala za navidezno resničnost Meta Quest 3. Novost bo naprodaj kmalu. To dokazuje videoposnetek novosti, ki se je nedavno pojavil na svetovnem spletu. Ta prikazuje prodajno embalažo očal za navidezno resničnost Meta Quest 3 z vsemi komponentami. Videoposnetek je na voljo za ogled spodaj oziroma na spletni povezavi https://youtu.be/JK-bzqIfB9c. Prepričani smo, da vas bo ta navdušil v vseh pogledih.

Vstopna različica očal za navidezno resničnost Meta Quest bo v evropskem prostoru naprodaj za 569 evrov. Visoka cena je upravičena z številnimi izboljšavami v primerjavi s konkurenco. Meta Quest 3 bo namreč za kar 40 odstotkov tanjša v primerjavi s predhodnicami. Poleg tega bodo izboljšav deležni tudi ročni upravljalniki, ki bodo precej lažji za držanje in upravljanje.

Očala za navidezno resničnost Meta Quest 3 so opremljena tudi z novim mobilnim procesorjem, ki je bil izdelan v sodelovanju s podjetjem Qualcomm Technologies. Ta ponuja kar dvakrat večjo grafično moč v primerjavi s procesorjem, vgrajenim v očalih Meta Quest 2. Dodani sta bili še dve kameri ločljivosti štiri milijone slikovnih točk za boljše zaznavanje prostora. Poleg tega bo zanje na voljo več kot 500 iger. Očala za navidezno resničnost Meta Quest 3 bodo naprodaj letos jeseni.

VIR: Računalniške novice