Povzeto iz drugih medijev

Glede na to, da Nina Kosmač pozna režiserja Borisa Cavazzo smo jo vprašali, če se tudi druži ali pozna slovenske pevce in glasbenike.

Pesnica Kosmačeva je odgovorila: » Mislim, da je to vprašanje v tem trenutku bolj primerno za mojo sestro Ano Kosmač, kajti planinari z Domnom Kumrom in hodi na počitnice s Špelo Grošelj. Preko sestrinega Instagrama sem izvedela, da ima Domen Kumer sedaj roza lase. Ne poslušam ne Špeline , ne Domnove glasbe. Sestra Ana prijateljuje več let z Janom Plestenjakom. Mislim, da ga ni Slovenca, ki kdaj ne bi naletel na kakšno njegovo pesem. S Plestenjakom sva se nekajkrat pogovarjala, vedno v prisotnosti drugih. Je dokaj karizmatičen in je našo družino medtem, ko sem bila visoko noseča označil za » čisti Hollywood ».  Ne poslušam Jana, ampak moram priznati,  ker sem bila slučajno na enem izmed njegovih koncertov na plaži, da ima odrsko prisotnost. Obvlada oder in zna pritegniti pozornost občinstva. V Sloveniji imamo malo glasbenikov in na nek način zaradi drugačnosti ( bolj kot karkoli drugega), je prav, da je Plestenjak zvezda.
Janez Bončina - Benč je bil tudi moj sosed, ki je vihral po stopnicah in živel v oranžnem stanovanju
Na Gajbi tv sva bila sodelavca z Gregom Skočirjem. Spomnim se, da so ga kot rokerja, zelo zanimale punce. Nisem bila njegov tip. Sicer pa je ljubljanščina Big Foot mame, dokaj všečna pri nekaterih njihovih komadih. Na Bohinjski Beli sem spoznala Manco Špik, ki ima dober posluh in glas, kot njena mati Martina, vendarle mi žanr, ki ga prepeva ni všeč. Tadej Hruševar je bi najemnik našega stanovanja na Prešernovi  13 v Ljubljani in bila sem večkrat  na kavi v  njegovem stanovanju na Prešernovi 11. Stene bivalnega prostorov  Hruševarja so bile prelepljene z letaki in starimi časopisi. Bil je ponosen, da je napisal za Tuta Cotugna pesem Insiemme. Sicer pa mi je zaupal, da je denar zanj banalnost in da je bila Didka njegova velika ljubezen, čeprav je bil v vezi z mnogo mlajšo in suho Tadejo.
Kot otrok sem poznala  genialca Petra Ugrina, kasneje skladatelja Ivanušo… Pesnika Pankrtov, ki živi na Bledu ne poznam osebno.
Sicer pa menim,  da je slovenščina primeren jezik za šansone. Sama poslušam blues, jazz in predvsem klasično glasbo. » 

VIR: Nina Kosmač