Lepa koža? Zdravo sijoča polt? Da, v tem je čar lepotnega ali negovalnega rituala.

Preprosta uporaba in prilagojena pravilna nega obraza sta bistvenega pomena za lepo kožo.

PRAVILNA NEGA OBRAZA

Vaša koža je edinstvena, pa naj bo suha, mastna ali mešana. Utrujenost, prehrana, onesnaženje … vse to lahko vpliva na njen videz.


Za vas izbiramo naravne sestavine, bogate z ekološkimi aktivnimi učinkovinami, in jih združujemo v učinkovitih formulah. Spoznajte naše hidrolate, lepotilna olja, naravne serume za obraz, kreme za obraz


Katere teksture morate izbrati za svoj tip kože? Katere izdelke morate uporabljati v svoji negi kože? Kako pa je treba sestaviti svojo večerno nego obraza? Na tem mestu so zbrani vsi naši lepotni nasveti o pravilni negi obraza.

JUTRANJA NEGA OBRAZA

Jutranjo nego obraza sestavljajo 4 bistveni koraki za naravno lepo kožo. Ključna beseda? Nežnost.


Pojdite od izdelkov z najmanj do največ aktivnimi sestavinami, od najlažjih do najtežjih. Kožo torej prebudimo z nežnim čiščenjem obraza - brez grobih čistilcev za obraz! Sebum, ki se je nabral čez noč, odstranite s cvetno vodico in … to je vse.


Nato kožo nežno tonirajte z intenzivno vodico, prežeto z aktivnimi molekulami. Tako bo koža pripravljena na nadaljnjo nego. Glede na potrebe kože dodajte olje za obraz ali serum za specifično nego. Koža je zdaj pripravljena za nanos naravne kreme za obraz ali fluida za obraz.

VEČERNA NEGA OBRAZA

Večerno nego obraza sestavljajo 4 osnovni koraki za nočno obnovo kože. Korak čiščenje obraza je ključnega pomena pri večerni negi obraza.

  • 1. korak: odstranite ličila
  • 2. korak: očistite kožo

Glede na tip kože izberite naravni izdelek za odstranjevanje ličil (micelarna vodica, čistilno mleko ali olje) ter čistilec na vodni osnovi (čistilni žele, čistilna pena ali krema). Če imate suho in občutljivo kožo, izberite mlečnate teksture. Nato kožo pripravite za večerno nego s hidrolatom ali intenzivno vodico, ki olajšata vpijanje kreme za obraz in drugih izdelkov. Dodajte naravni serum ali nekaj kapljic olja za obraz – v dlani ga lahko zmešate z nočno kremo za obraz. Nego kože zaključite z bogato naravno kremo za obraz – in koža je pripravljena, da si napolni baterije.

1. KORAK NEGE KOŽE: KATERI ČISTILEC ZA OBRAZ JE PRAVI ZA MOJO KOŽO?

Kateri ekološki odstranjevalec ličil je pravi za vas glede na vaš tip kože? Različni tipi kože zahtevajo drugačne vrste čistilcev za obraz.


Dvojno čiščenje
: da ali ne? Vse je odvisno od vaših navad pri ličenju. Pri Melviti smo pripravili posebne izdelke za vsak tip kože. Za suho kožo je najprimernejše čistilno olje za obraz, ki se v stiku z vodo spremeni v mleko. Če imate občutljivo kožo, izberite čistilno mleko za obraz, ki ščiti hidrolipidni film.


Pri anti-ageing negi kože posezite po čistilni peni, ki naredi nežen piling in razjasni polt, za mastno kožo pa bo primerno čiščenje z očiščevalnim čistilnim gelom.

2. KORAK NEGE KOŽE: KATERI TONIK JE PRAVI ZA MOJO KOŽO?

Toniranje kože je pomemben negovalni korak. Tonik namreč vsebuje aktivne molekule za negovanje kože, poleg tega pa poskrbi za osvežitev in poživitev.


To je korak, ki spremeni vse, zato kože ne sušite! Če je koža navlažena, se bo negovalna krema za obraz bolje vpila. Tonik je torej nekakšen negovalni booster.


Kateri tonik pa bi morali izbrati? Na voljo so številne 100 % naravni hidrolati, ki kožo navlažijo in pomirijo. Suha, mešana, mastna koža – za vsak tip kože obstaja specifični hidrolat.

3. KORAK NEGE KOŽE: PRIPRAVA KOŽE

Kako pripraviti kožo za nanos negovalne kreme za obraz? Preberite nasvete, ki so jih pripravili naši strokovnjaki:

  • Iščete izdelek z edinstveno teksturo? Izberite eno od intenzivnih vodic, obogatenih z naravno mikro hialuronsko kislino, ki kožo napne.
  • Želite karseda preprost izdelek? Lepotilno olje je nujno v vseh ekoloških negovalnih rutinah. Izberite rastlinsko olje za obraz, ki kožo navlaži, pomiri, nahrani ali pa zaščiti – pri nas boste našli pravo olje za vašo kožo.
  • Potrebujete izdelek s ciljnim delovanjem? Naravni serum za obraz bo prava izbira za vas. Izberite ga na podlagi svojih potreb: nega proti pigmentnim madežem, znakom utrujenosti, gubam …
  • Iščete izdelek, ki naredi dva koraka v enem? Pri Melviti smo ustvarili edinstven duo: mešanico hidrolata in olja.

4. KORAK NEGE KOŽE: KREMA ZA OBRAZ!

Spoznajte še zadnji korak nege kože: nanos naravne kreme za obraz. Kako izbrati pravo? Upoštevati morate posebne potrebe vaše kože. 


Pri Melviti smo ekološke sestavine izbrali tako, da ustrezajo posebnim potrebam vsakega tipa kože. Pomirjajoče sestavine, kot je med, smo izbrali glede na udobje, ki ga zagotavljajo občutljivi in suhi koži, za mastno kožo smo izbrali očiščevalne sestavine, utrujeno kožo razvajamo z intenzivnimi sestavinami, ki jo pomagajo napeti, dehidrirano kožo pa navlažimo s svežo vrtnico … Na voljo so številne naravne kreme za obraz, med katerimi boste zagotovo našli pravo zase.

NEGA KOŽE OKROG OČI

Seveda ne smete pozabiti na posebno nego najobčutljivejših predelov obraza. To sta področji okrog oči in ustnic, kjer je koža tako tanka in hkrati tako obremenjena. Za vsak korak nege obraza obstaja izdelek za nego teh občutljivih predelov:

  • Čiščenje obraza: uporabljajte naravne odstranjevalce ličil in čistilce za obraz, ki so posebej zasnovani za področje okrog oči.
  • Toniranje: s hladilnim roll-onom zmanjšajte zabuhlost.
  • Priprava: avokadovo olje zgladi predel okrog oči, ricinusovo olje pa okrepi trepalnice.
  • Negovanje: izberite negovalno kremo, ki je posebej zasnovana za učvrstitev ter glajenje konture okrog oči in ustnic.

NEGOVALNI RITUAL: PILING ENKRAT NA TEDEN

Kaj pa maske za obraz in pilingi? Imajo svoje mesto v vašem negovalnem ritualu? Seveda, a ne vsak dan.


Maske za obraz
in pilingi so bistveni za odstranjevanje nečistoč s kože. Odmrle celice, onesnaženje, odvečni sebum … Ti izdelki odstranijo vse, kar koži preprečuje, da bi zasijala. Zato jih enkrat na teden vključite v svojo lepotno nego obraza.


To je odlična priložnost, da si vzamete nekaj časa zase in se ob koncu tedna sprostite po napornem tednu.


Uporabite Melvitine enostavne in hitre recepte za izdelavo domačih mask za obraz, ki zagotavljajo takojšnje rezultate.

PR: Melvita