ČRNI TRG Z MARIANO VAN ZELLER, 2.sezona Premiera: 27. februar ob 22h



Novinarka z nagradama Peabody in duPont Mariana van Zeller nadaljuje svoje grozljivo raziskovanje najbolj nevarnih črnih trgov podzemnega sveta. Oborožena je z dostopom National Geographica, vsaka epizoda pa jo spremlja, ko išče pot do skrivnosti vsakega črnega trga ali svetovne tihotapske mreže, kjer spoznava vodilne in se uči o poslu, da bi razumela, kako deluje ta večbilijonska siva ekonomija.



10-delna druga sezona serije ČRNI TRG Z MARIANO VAN ZELLER gledalcem ponuja pustolovščino z misijo v redko videne kraje, intimen vpogled v zakulisje, ki nudi 360-stopinjski pogled na te slabo razumljene tihotapske mreže. Teme tokratne sezone vključujejo van Zellerjevo, ki razkriva delovanje romantičnih goljufij; gre po sledeh mete, od ogromnega kartelskega laboratorija v Sinaloi čez mejo in v življenja ameriških uporabnikov; se odpravi na divje potovanje po kalifornijskem črnem trgu trave, ki se je razširila po legalizaciji marihuane pred štirimi leti; sledi tihotapski poti ukradenih avtomobilov v ameriških ladijskih zabojnikih, ki potujejo v Zahodno Afriko, kjer se je povpraševanje povzpelo v nebo; se poda v skrivni svet izobčenih motorističnih tolp, poznanih tudi pod imenom klubi 1 %, kjer njeno zanimanje spodbudi nasilje, povezano z motoristi; in raziskuje temačnost črnega trga lepotnih operacij, kjer pohlep in družbeni mediji paciente pripravijo do tega, da gredo na smrtno nevarne operacije v motelskih sobah.

Medtem ko se Amerika bori s spomini na belsko prevlado, van Zellerjeva hiti razkrivati podzemno gibanje, ki se bori za še bolj nasilno prihodnost belske prevlade. Gibanje trguje z ideologijami, ki so prav tako nevarne kot narkotiki ali orožje, kar je krivo za množično pobijanje po vsem svetu.






Prva sezona serije ČRNI TRG Z MARIANO VAN ZELLER je dobitnica nagrade Gracie Award za leto 2021 za najboljšo poročevalko/korespondentko – Mariana van Zeller – in je tudi nominirana za Critics Choice Real TV Award za leto 2021 za najboljšo kriminalno/pravosodno oddajo. Serija je bila pred kratim nominirana tudi za emmyja za informativne in dokumentarne oddaje za izjemni poslovni ali ekonomski dokumentarec za leto 2021.

ČRNI TRG Z MARIANO VAN ZELLER za National Geographic producira Muck Media. Pri Muck Media so izvršni producenti Mariana van Zeller, Darren Foster in Jeff Plunkett. Pri National Geographic je Bengt Anderson izvršni producent, Matt Renner poddirektor produkcije in Alan Eyres namestnik poddirektorja produkcije in razvoja.  NA SPOREDU: vsako nedeljo ob 22h

* V prilogi je  obširnejše gradivo   
# # #

O National Geographic Partners LLC:
National Geographic Partners LLC (NGP) je skupno podjetje Disneyja in National Geographic Societyja in predano približuje vsebine z vrhunsko svetovno znanostjo, pustolovščinami in raziskovanjem v nekonkurenčnem medijskem portfelju. NGP združuje globalne televizijske programe National Geographica z medijskimi in potrošniško usmerjenimi revijami National Geographica; National Geographic Studios; sorodnimi digitalnimi in družbenimi platformami; knjigami; zemljevidi; otroškimi mediji in pomožnimi aktivnostmi, ki vključujejo potovanje, globalne izkušnje in dogodke, arhivske prodaje, licenciranje in e-trgovanje. Širjenje znanja in razumevanje sveta je osnovno poslanstvo National Geographica že 133 let, zdaj pa je predan iti še dlje, premikati meje za svoje potrošnike … Hkrati pa mesečno dosega milijone ljudi po svetu v 172 državah in 43 jezikih. NGP 27 odstotkov prihodkov vrača v neprofitno organizacijo National Geographic Society in financira delo na področjih znanosti, raziskovanja, zaščite in izobraževanja. Za več informacij obiščite natgeotv.com ali nationalgeographic.com.

PR: Agencija AVI