Naj predavateljica leta je na dogodku Academic Economic Congress (AEC) »Delovanje organizacij v svetu jutrišnjega dne« v letu 2023 postala mag. Natalie Cvikl Postružnik, coachinja, mentorica, predavateljica v podjetju Insights, družbi za odkrivanje in razvoj potencialov d.o.o.

Naj predavateljica leta je na dogodku Academic Economic Congress (AEC) »Delovanje organizacij v svetu jutrišnjega dne« v letu 2023 postala mag. Natalie Cvikl Postružnik, coachinja, mentorica, predavateljica v podjetju Insights, družbi za odkrivanje in razvoj potencialov d.o.o. Nagrado za življenjsko delo je prejel ddr. Matjaž Mulej; oba prihajata iz Maribora

Nastja Mulej, Matjaž Mulej, Naj predavateljica leta 2023 Natalie Cvikl Postružnik in Gaja Pikapolonica Cvikl Postružnik
Izbor Izobraževalne agencije leta in predavatelja leta poteka na podlagi povabila, ki ga je LLA (Life Learning Academia) posredovala podjetjem in javnim insititucijam, ki so do sedaj prejele certifikat, da so Učeča se organizacija. Le te so zbirale anketne liste, ki so jih izpolnjevali zaposleni, ki so bili napoteni na izobraževanje.  Listine je LLA koncem certifikacijskega leta (30. marec) pričela zbirati in tako pridobila podatek, kam oz. na katero izobraževalno agencijo so zaposleni šli najraje, in kdo je bil tisti predavatelj, ki so ga najraje poslušali. 

Dvigniti nivo predavanj in izpostaviti dobre prakse
Kaj je namen te akcije? Ne zgolj nagrada, temveč vzpodbuda vsem, da pripravljajo kar se da aktualne in posodobljene vsebine. S tem se dvigne nivo in kvaliteta izobraževanj, kar pa je dodana vrednost za podjetja, saj za denar, ki ga namenjajo za izobraževanje, dobijo pričakovano kvaliteto. Po pregledu pridobljenih predlogov se razglasi zmagovalce na dogodku  Academic Economi Congress (AEC). 

Glede postopka izbora lahko povemo, da so bila pri izboru upoštevana naslednja merila za ocenjevanje:
- kvaliteta seminarja (vsebina), 
- način podajanja vsebine/izvedba (samo predavanje, interakcija, kombinacija predavanja in workshopa), 
- aktualnost vsebine, 
- urejenost in ustreznost prostora, 
- gradivo (razumljivost gradiva, količina, ustreznost), 
- predavetlj/ica – ocena predavetelja. 

Ostali nagrajenci 2023
Na dogodku, kjer so na zanimivi okrogli mizi predstavili odlične prakse različnih podjetij, npr, Bing Bang,  smo spoznali še prejemnike Učnih točk 2023 Triglavski narodni park / Triglav National Park, Živalski vrt Ljubljana in Vinarium Lendava. 

VIR: Insights d.o.o., Foto: ALEKSANDAR DOMITRICA