Pristojne službe nadaljujejo z odpravo posledic toče in orkanskega vetra z začetka tedna. Največ dela imajo še vedno v Čepovanu in okolici, saj je potrebno, vsaj za silo, pokriti še kar nekaj streh in odstraniti podrto drevje.

Pristojne službe nadaljujejo z odpravo posledic toče in orkanskega vetra z začetka tedna. Največ dela imajo  še vedno v Čepovanu in okolici, saj je potrebno, vsaj za silo, pokriti še kar nekaj streh in odstraniti podrto drevje. Kot je sporočil poveljnik CZ Mestne občine Nova Gorica Andrej Biaggio, je danes na delu v Čepovanu in Lokovcu  kar 145 ljudi. Na terenu je 63 gasilcev, 31 vojakov Slovenske vojske, 15 delavcev Elektro Primorska, 6 delavcev Cestnega podjetja Nova Gorica, 2 sekača, 3 gradbeni delavci, 20 delavcev podjetja Gonzaga in 5 članov Štaba CZ.

Razveseljivo je, da je večina odjemalcev na tem širšem območju znova oskrbljena z električno energijo. Si pa morajo ponekod še vedno pomagati tudi z agregati. Neurje je namreč poškodovalo  številne električne drogove, tudi betonske, ki jih je potrebno nadomestiti.

Iz Štaba CZ poročajo, da so se domačini takoj lotili dela, čistijo, pomagajo vsem službam in si prizadevajo, da bi čim prej odpravili posledice.

VIR: mong