Zaposlitveni sejem EESTEC JobFair, ki ga že 15. leto zapored organizira študentsko združenje EESTEC LC Ljubljana, tudi letos med drugim poteka na Fakulteti za elektrotehniko UL.

Namen kariernega sejma, ki se je začel v ponedeljek, 21. marca, in bo trajal do četrtka, 24. marca, je povezovanje študentov, fakultet ter prepoznavnih slovenskih in mednarodnih podjetij. EESTEC JobFair je odlična priložnost, da se študenti seznanijo s trgom dela in predstavijo uspešnim podjetjem, delodajalci pa dobijo vpogled v veščine in znanje prihajajočih generacij zaposlenih.

Sprogramiraj si prihodnost
Na sejmu EESTEC JobFair se študenti lahko sprehodijo med interaktivnimi stojnicami in se seznanijo z možnostmi zaposlitve, prakse in štipendij pri vodilnih podjetjih na področju elektrotehnike in informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Na zaposlitvenem sejmu sodeluje več kot 50 podjetij, ki za mlade predstavljajo potencialne delodajalce. Na že tradicionalnih hitrih zmenkih bodo imeli študenti možnost, da zaposlovalcem predstavijo svoje izkušnje in zanimanja ter dobijo vpogled v delovne procese znotraj podjetij.

Pester spremljevalni program
Organizatorji sejma so pripravili tudi zanimiv spremljevalni program - udeleženci lahko med drugim s pomočjo kariernih svetovalcev pregledajo in izboljšajo svoj CV ter pridobijo različna znanja, ki bodo koristna ne le na kariernem področju, temveč tudi v vsakdanjem življenju. V času sejma poleg delavnic potekajo tudi številne nagradne igre. JobFair bo letos nagradil najboljše fotografe, ki bodo v objektiv ujeli živahno sejemsko dogajanje. Vsi tehnološki navdušenci pa ne zamudite dogodka Svet prihodnosti: Vpliv blockchaina na industrijo, na Fakulteti za elektrotehniko UL, v četrtek, 24. marca, ob 18. uri, s katerim se bo zaključil letošnji sejem. Za več informacij o dogajanju in spremljevalnem programu obiščite spletno stran www.jobfair.si, na kateri se lahko tudi prijavite na posamezne delavnice.

PR: Fakulteta za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani