Včeraj smo na Banki Slovenije izvedli profesorski seminar v okviru debatnega projekta Mojstri digitalne prihodnosti, ki ga bomo v letošnjem šolskem letu pod pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar in guvernerja Boštjana Vasleta izvajali z Za in proti, zavodom za kulturo dialoga.

Včeraj smo na Banki Slovenije izvedli profesorski seminar v okviru debatnega projekta Mojstri digitalne prihodnosti, ki ga bomo v letošnjem šolskem letu pod pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar in guvernerja Boštjana Vasleta izvajali z Za in proti, zavodom za kulturo dialoga. Z debatnim projektom želimo stopiti korak naprej v izobraževanju mladih o finančnih vsebinah in hkrati poudariti pomen vključevanja digitalnega razvoja v izobraževalni proces.

Na seminarju so profesorji uvodoma prisluhnili predavanju o vlogi in delovanju Banke Slovenije, čemur sta sledili predavanji o plačilih in plačilnih sistemih ter stabilnosti cen. V popoldanskem delu so debatni strokovnjaki iz Za in proti izvedli še predavanje in delavnice o debatni teoriji in metodologiji, kjer so lahko udeleženci dobili vpogled v veščino argumentacije, ki jo bodo lahko med projektom prenesli na svoje učence oziroma dijake.

VIR: BS