Mitsubishi Motors Evropa je danes naznanil, da bo spomladi leta 2023 v prodaji nova generacija ASX-a.

Lansiranje novega Mitsubishi ASX-a v razredu Evropski majhni SUV spomladi leta 2023

  • Opremljen bo z najnovejšo tehnologijo in pogonom, vključujoč PHEV in HEV pogon
  • To bo Mitsubishijev tretji PHEV SUV po Outlander PHEV-u in Eclipse Cross PHEV-u
Mitsubishi Motors Evropa je danes naznanil, da bo spomladi leta 2023 v prodaji nova generacija ASX-a.

Nova generacija ASX-a bo nasledila enega  prvih kompaktnih SUV-jev ter hkrati tudi enega od najuspešnejših modelov Mitsubishija, s skoraj 380.000* prodanimi vozili od lansiranja leta 2010.

Kot konkurent v razredu malih SUV bo ASX nove generacije ponujal celoten paket opreme z najnovejšo tehnologijo in celotno paleto pogonskih sklopov,  vključno s priključnim hibridom (PHEV) in hibridom (HEV).

Mitsubishi Motors je bil prvi proizvajalec, ki je lansiral SUV priključni hibrid in prodal več kot 200.000 enot PHEV-ov** v Evropi od leta 2013.

Osnova novega ASX-a bo CMF-B platforma zavezništva Renault-Nissan-Mitsubishi, proizvodnja pa bo potekala v Renault Valladollid tovarni v Španiji.

Frank Krol, Predsednik & CEO Mitsubishi Motors Evropa je komentiral:

»Mitsubishi Motors ima bogato SUV dediščino in je bil prvi proizvajalec, ki je lansiral SUV priključni hibrid. Do sedaj prodajana modela PHEV sta Outlander PHEV in Eclipse Cross PHEV.  Glede na to, da SUV razred v Evropi še naprej vztrajno raste, priključni hibridi pa postajajo mainstream ponudba smo se odločili graditi na naši dediščini in teh dejstvih z novo generacijo ASX-a. Veselimo se, da bomo lahko našim obstoječim in bodočim kupcem ponudili visoko konkurenčno dopolnitev naše prodajne palete.«

*prodaja ASX-a v Evropi, od 2010 do konec decembra 2021 – 379.542 enot

**Outlander PHEV v Evropi: 199.784 enot (2013 – konec decembra 2021)

PR: AC-Mobil d.o.o.