Ob današnjem obisku ministrov in evropskih poslancev smo prejeli zagotovila, da bodo po svojih močeh podpirali naša prizadevanja pri izhodu iz premoga in zeleni preobrazbi doline.


Danes so se z županom Mestne občine Velenje Petrom Dermolom in sodelavci uprave srečali ministri Vlade Republike Slovenije in evropska poslanca. Gostili smo ministrico za zunanje zadeve Tanjo Fajon, ministrico za pravosodje dr. Dominiko Švarc Pipan, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaža Hana, ministra pristojnega za razvoj in evropsko kohezijsko politiko dr. Aleksandra Jevška, evropska poslanca dr. Milana Brgleza in Matjaža Nemca.
 
Župan Peter Dermol je gostom predstavil izzive s katerimi se soočamo v okviru prestrukturiranja doline in razvojne projekte, s katerimi želimo postaviti nove smernice prihodnosti našega mesta. Zadovoljni smo, da lahko tudi delu nove vladne ekipe predstavimo naše mesto, delovanje, uspešne projekte in načrte za prihodnost.
 
Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon je poudarila, da lahko izzive s katerimi se sooča Velenje rešujemo z izmenjavo informacij in s sodelovanjem z lokalno skupnostjo. Ministrska ekipa lahko z dobrim posluhom pomaga mestu pri izhodu iz premoga. Zavedajo se, da je potrebno poskrbeti za socialno varnost ljudi, ki so neposredno in posredno vezani s premogom.
 
V nadaljevanju obiska so si predstavniki vlade ogledali najnovejše investicije v Poslovni coni Stara vas in obiskali skupino Hisense Europe. Nov Inovacijski center Hisense Europe bo globalno razvojno središče za razvoj kuhinjskih aparatov Hisensovih blagovnih znamk. Ima izjemno pomembno vlogo znotraj skupine, saj odpira stotine visoko zahtevnih delovnih mest na področjih raziskav in razvoja.
 
PR: Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje