Na Ministrstvu za okolje in prostor je danes potekala primopredaja poslov med dosedanjim ministrom mag. Andrejem Vizjakom in v Državnem zboru RS včeraj potrjenim ministrom za okolje in prostor Urošem Brežanom.

Ljubljana, 2. 6. 2022 – Na Ministrstvu za okolje in prostor je danes potekala primopredaja poslov med dosedanjim ministrom mag. Andrejem Vizjakom in v Državnem zboru RS včeraj potrjenim ministrom za okolje in prostor Urošem Brežanom.

Minister Uroš Brežan se je Andreju Vizjaku zahvalil za korektno predajo poslov. »Dela, ki ostaja ne bo malo, veliko je bilo opravljenega in verjamem, da bomo to znali nadgraditi. Za naprej pa se bom trudil, da bomo skrbeli za celo Slovenijo, tako za urbana področja kot tudi za podeželje«, je še dodal. Minister se bo najprej sestal s sodelavci in z njimi pregledal odprte zadeve.

Andrej Vizjak je poudaril: »Vesel sem, da na mesto ministra na ta pomembni resor prihaja nekdo iz prakse, in tako verjamem, da bo delo na ministrstvu teklo na vseh področjih uspešno tako kot do zdaj tudi naprej.«

Uroš Brežan, rojen 12. aprila 1972, je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist. Na politično pot je v lokalnem okolju stopil z 31 leti, ko je postal podžupan Občine Tolmin, na lokalnih volitvah leta 2006 pa so mu volivci prvič zaupali župansko funkcijo, ki jo je ohranil vse do izvolitve na ministrski položaj v vladi dr. Roberta Goloba. V mandatu 2012–2017 je bil izvoljen v Državni svet RS kot predstavnik lokalnih interesov. Od leta 2013 je bil podpredsednik Razvojnega sveta kohezijske regije Zahodna Slovenija, kot član slovenske delegacije in skupine Zelenih v Evropskem odboru regij pa je bil imenovan za poročevalca Akcijskega načrta za razvoj ekološkega kmetijstva v EU. Kot župan je vrsto let aktivno sodeloval v programih Združenja občin Slovenije in Skupnosti občin Slovenije.


https://www.gov.si/novice/2022-06-02-minister-uros-brezan-prevzel-posle-na-ministrstvu-za-okolje-in-prostor/

PR: MOP