Skozi oči snemalne ekipe Michelinovega vodnika želimo svetovni javnosti predstaviti slovensko kulinarično tradicijo, ki črpa iz zakladov neokrnjene narave ter trajnostna prizadevanja, ki jih naši kuharski mojstri in njihove ekipe upoštevajo pri svojem delu.

Skozi oči snemalne ekipe Michelinovega vodnika želimo svetovni javnosti predstaviti slovensko kulinarično tradicijo, ki črpa iz zakladov neokrnjene narave ter trajnostna prizadevanja, ki jih naši kuharski mojstri in njihove ekipe upoštevajo pri svojem delu. Z vami delimo še tretji video, ki ga je Michelinova snemalna ekipa posnela s kuharsko mojstrico Meto Repovž iz Gostilne Repovž novo dobitnico zelene MICHELIN-ove zvezdice v letu 2022 in sinom Grego, vodjo gostilne in hišnim sommelierjem.

Gostilna Repovž se nahaja v vasici Šentjanž. So zelo trajnostno in sezonsko naravnavi, saj večina surovin na njihovem krožniku zraste na njihovi njivi, zeliščnem in zelenjavnem vrtu, sadovnjaku ali na travnikih in v gozdovih v njihovi neposredni bližini. To je prepoznal tudi Michelin, ki je gostilni v letu 2022 prvič podelil zeleno zvezdico.

Gostilna je hkrati tudi njihov dom, saj v tej hiši živijo in delajo, zato sta delo in življenje zelo prepletena. Pred dvajsetimi leti sta se z možem odločila, da bosta izkoristila naravne danosti tega okolja. Surovine, ki jih ne pridelajo sami, pa kupijo od lokalnih dobaviteljev.

»Resnično mislim, da živimo to trajnostno gastronomijo, da delamo trajnostno, da vsak dan razmišljamo trajnostno, recepti izvirajo iz tradicije«, pojasni Grega Repovž, vodja gostilne.

»Gost se pri nas počuti kot doma. Nam to ni treba igrati, mi to smo. Vsi imamo veselje do dela, smo temu delu predani, imamo strast do tega dela, z eno besedo - življenje«, doda kuharska mojstrica.

Poleg BIB GOURMAND po MICHELIN GUIDE se Gostilna Repovž že štiri leta zapored (od leta 2019) ponaša s tremi kapami po Gault&Millau Slovenija, Meta Repovž bila chefinja tradicije leta 2019, Grega Repovž pa najboljši natakar/sommelier 2021, od novembra 2022 pa tudi predsednik Združenja JRE.

Gostilna Repovž je tudi nosilka znaka Slovenia Green Cuisine.

Vabljeni k ogledu zgodbe družinske gostilne Repovž. 

Več informacij o Michelinu v Sloveniji je na voljo na povezavi.

VIR: STO