vabimo vas na voden ogled razstave Jug v nas: GN, ki bo v četrtek, 20. oktobra 2022, ob 17. uri v Mali galeriji Banke Slovenije.

Spoštovani, 

vabimo vas na voden ogled razstave Jug v nas: GN, ki bo v četrtek, 20. oktobra 2022, ob 17. uri v Mali galeriji Banke Slovenije. Razstava je del 28. mednarodnega festivala Mesto žensk in bo zato vodstvo potekalo po vseh treh prizoriščih, v Galeriji Škuc ob 16. uri, v Galeriji Alkatraz pa ob 18. uri.

Razstava Jug v nas: GN sledi naraščanju zanimanja za umetnost z globalnega Juga, umetnost o njem in umetnost, ki jo na Severu ustvarja južnjaška umetnostna diaspora. To zanimanje – vsaj zadnja leta – izhaja iz obuditve interesa za kulturne izmenjave v Gibanju neuvrščenih (GN), njegovo ponovno raziskovanje pa predrugači diskurzivne pozicije v Jugovzhodni Evropi in odpira nove poti zamišljanju tega, kaj bi lahko pomenilo dekolonizirati Jugovzhodno Evropo z vidika umetnosti.

Po razstavi vas bo v četrtek, 20. oktobra 2022, ob 17. uri v Mali galeriji Banke Slovenije popeljala umetniška vodja festivala Mesto žensk Iva Kovač.
Vstop v galerijo je možen ob upoštevanju priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom.
Za dodatne informacije pa smo na voljo na info@mgbs.si ali 030 451 925.
Vljudno vabljeni.
 
PR: BANKA SLOVENIJE Evrosistem | Odnosi z javnostmi