Novartis v Sloveniji že 14. leto zapored pripravlja tradicionalni znanstveni dogodek BioCamp, namenjen študentom naravoslovnih, ekonomskih in tehniških znanosti.

  • Odprte so prijave za Novartisov tradicionalni znanstveni dogodek regijski BioCamp, ki perspektivne študente povezuje z vodilnimi strokovnjaki in menedžerji. Prijave zbirajo do 10. junija 2024.
  • Dogodek, ki bo potekal na Bledu od 22. do 24. septembra 2024, se bo osredotočal na inovativne tehnološke platforme za zdravljenje rakavih obolenj. 
  • BioCamp je ena od Novartisovih inovativnih kadrovskih praks, ki potrjuje njihovo zavezanost k razvoju in izobraževanju talentov ter povezovanju gospodarstva in znanosti.

Ljubljana, 10. maj 2024 – Novartis v Sloveniji že 14. leto zapored pripravlja tradicionalni znanstveni dogodek BioCamp, namenjen študentom naravoslovnih, ekonomskih in tehniških znanosti. Letos bo tridnevni forum potekal septembra na Bledu z naslovom: Soustvarjamo medicino: Na presečišču vrhunske znanosti in tehnologij naslednje generacije. Mlade talente vabijo k prijavam, ki so odprte do 10. junija 2024.

BioCamp je ena izmed Novartisovih inovativnih kadrovskih praks, ki izbranim študentom področja STEM (znanost, tehnologija, inženirstvo in matematika) in poslovnih ved ponuja edinstveno priložnost za pridobivanje znanja in razvoj kariere. Sodelovanje s priznanimi strokovnjaki in vodilnimi menedžerji študentom prinaša kakovosten vpogled v delovanje inovativne mednarodne farmacevtske industrije in najnovejše trende v panogi, z oblikovanjem lastnih idej pa lahko soustvarjajo prihodnost znanosti, podjetništva in tehnologije za dobrobit bolnikov.

Inovativne terapije za boj z rakom
Tema letošnjega srečanja so radioligandne terapije (RLT), ki predstavljajo eno od novih Novartisovih naprednih tehnoloških platform. Te imajo pomembno vlogo pri ustvarjanju inovativnih rešitev za največja zdravstvene izzive sodobne družbe, h katerim spadajo tudi rakava obolenja, ki predstavljajo enega od vodilnih vzrokov umrljivosti tako v Sloveniji kot po svetu. Novartis želi študentom predstaviti potrebo po inovativnih pristopih ter širokem spektru znanja in izkušenj, ki so potrebni v celotnem procesu odkrivanja, razvoja, proizvodnje, trženja in končne dobave prebojnih zdravil bolnikom. 

BioCamp prinaša mnoge priložnosti za študente
Perspektivni mladi bodo ob povezovanju z drugimi izbranimi študenti iz različnih držav ter sodelovanju s ključnimi strokovnjaki in vodilnimi menedžerji pridobili neprecenljive izkušnje. Spoznali bodo strokovno in poslovno okolje globalne inovativne farmacevtske industrije ter sodelovali pri odkrivanju in oblikovanju novih poslovnih rešitev za dejanske izzive v farmacevtski industriji. Svoje ideje in rešitve bodo imeli priložnost predstaviti strokovni komisiji, ter si obenem odprli pomembne karierne priložnosti. BioCamp hkrati predstavlja odlično priložnost za spoznavanje Novartisa, ter vrednot in dejavnosti podjetja. Od skoraj 500 mladih talentov, ki so doslej že sodelovali na dogodku, se jih je v preteklih letih v Novartisu zaposlilo že več kot 50, kar pomeni, da dogodek prinaša tudi edinstveno možnost za razvoj kariere v Novartisu. 

Letošnji BioCamp bo potekal od 22. do 24. septembra 2024 na Bledu, prijave pa so odprte do 10. junija na spletni strani https://www.biocamp.si/

* * *

Novartis
Novartis soustvarja medicino, da bi izboljšal in podaljšal življenja ljudi. Z najnaprednejšo tehnologijo v raziskavah in razvoju ter novimi pristopi k dostopnosti zdravljenja zagotavljamo zdravila z visoko dodano vrednostjo, ki lajšajo največja bremena bolezni v družbi. Naša zdravila dosegajo več kot 250 milijonov ljudi po svetu. Več informacij najdete na spletni strani https://www.novartis.com.

* * *

V sporočilu za javnost so izjave in napovedi o poslovanju v prihodnje. Napovedi obsegajo ocene, oblikovane na podlagi vseh informacij, ki jih imamo trenutno na voljo. Če bi se izkazalo, da so predvidevanja teh napovedi nezanesljiva, bi bili lahko dejanski izidi poslovanja drugačni od pričakovanih.

VIR: Novartis d.o.o.