v Mali galeriji Banke Slovenije smo 24. junija 2022 odprli razstavo z naslovom Plaza protokol, ki je rezultat sodelovanja med Studiom umetnosti IV (UMPRUM) in Studiom nove estetike (FAMU) iz Prag

Spoštovani,
v Mali galeriji Banke Slovenije smo 24. junija 2022 odprli razstavo z naslovom Plaza protokol, ki je rezultat sodelovanja med Studiom umetnosti IV (UMPRUM) in Studiom nove estetike (FAMU) iz Prage ter agenti iz Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani.

Vabimo vas na voden ogled razstave Plaza Protokol, ki bo v Mali galeriji Banke Slovenije v sredo, 10. avgusta, ob 18. uri. Plaza Protokol bo predstavila njegova pobudnica in kuratorka Tjaša Pogačar.

Plaza Protokol deluje kot fiktivna entiteta, ki snuje nove scenarije za in iz nedokončanega gradbišča podzemnega nakupovalnega centra na obrobju Ljubljane. Od leta 2020 Plaza sklepa zavezništva z umetniki, oblikovalci, arhitekti, pisci in drugimi akterji, da bi skupaj razmišljali o pospešenih ekonomskih in ekoloških procesih, ki oblikujejo planetarno "nakupovalno ruševino", ter imaginirali (zamišljali in inženirali) nove protokole za svet, ki prihaja po njej.
Omenjeno razstavo si sicer lahko ogledate še do 17. avgusta 2022 od torka do petka od 11. do 19. ure.

Vstop v galerijo je možen ob upoštevanju priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom.
Za dodatne informacije pa smo na voljo na info@mgbs.si ali 030 451 925.
Vljudno vabljeni.
 
PR: BANKA SLOVENIJE Evrosistem | Odnosi z javnostmi