Projekt Mestna blagajna, kjer lahko občani položnice plačujejo brez provizije, bomo od 1. marca dalje izvajali v poslovalnicah Pošte Slovenije.

Zaradi oteženega poslovanja, ki ga je povzročila epidemija koronavirusa, je Delavska hranilnica odstopila od projekta. Na naš poziv za novega izvajalca storitev plačilnega prometa se je odzvala Pošta Slovenije. Tudi v prihodnje bomo občanom omogočali plačilo položnic, ki jih izdaja Mestna občina Velenje in naši javni zavodi, šole, krajevne skupnosti, brez provizije.
 
Uspešen projekt Mestna blagajna, plačevanje položnic brez provizij, smo pričeli izvajati julija 2007. Zadnja leta smo storitev plačilnega prometa uspešno izvajali v sodelovanju z Delavsko hranilnico Velenje. Žal se je hranilnica zaradi oteženega poslovanja, ki jo je povzročila epidemija koronavirusa, odločila, da odstopi od pogodbe o izvajanju plačilnega prometa Mestne blagajne v Mestni občini Velenje.
 
Pripravili smo nov poziv vsem bankam in drugim izvajalcem, ki poslujejo v Velenju, na katerega se je odzvala samo Pošta Slovenije, ki plačilne storitve na svojih okencih izvaja v sodelovanju z Novo KBM, d. d.
 
Kljub povečanemu znesku provizije, ki bremeni proračun občine, smo se odločili, da s projektom nadaljujemo. K nadaljevanju sodelovanja smo povabili vsa dosedanja podjetja, javne zavode, društva in distributerje storitev. Zavedamo se, da višja provizija predstavlja podjetjem dodaten strošek ter da se nam bodo pridružili, če bodo njihove finančne razmere to dopuščale.
 
Projekt Mestna blagajna je med občani zelo dobro sprejet. Prav zaradi tega smo se potrudili, da smo pridobili novega izvajalca, da tako tudi v prihodnje našim občanom omogočimo plačilo položnic, ki jih izdaja Mestna občina Velenje ter njeni javni zavodi, šole, krajevne skupnosti, brez provizije.
 
O vključitvi novih partnerjev v projekt in o tem, katere položnice bo možno plačevati v poslovalnicah Pošte Slovenije, bomo obveščali sproti.
 
PR:  Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje