Kompaktni namizni osebni računalniki so med uporabniki vse bolj priljubljeni.

Kompaktni namizni osebni računalniki so med uporabniki vse bolj priljubljeni. Ti namreč ponujajo dobro zmogljivost, hkrati pa zavzamejo izjemno malo prostora. Če ste nad njimi navdušeni tudi vi, vas bo zagotovo razveselila novica, da o pričetku prodaje lastnega kompaktnega osebnega računalnika razmišlja tudi podjetje Xiaomi. To naj bi se zgodilo še pred koncem letošnjega leta.

Kompaktni namizni osebni računalniki podjetja Xiaomi naj bi bili opremljeni s procesorjem Ryzen 7 6800H in vgrajeno grafično kartico Radeon 680M GPU. Procesor in grafična kartica naj bi skupaj ponujala dovolj računske in grafične moči tako za zahtevnejša dela kot tudi za igre in predvajanje večpredstavnostnih vsebin.

Prvi kompaktni namizni osebni računalnik podjetja Xiaomi naj bi bil opremljen še s 16 gigabajti sistemskega pomnilnika in 512 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Tu bosta na voljo še dva priključka USB-A in priključek za slušalke na sprednji stani ohišja. Za nakup kompaktnega osebnega računalnika Xiaomi bo na kitajskem trgu treba odšteti okoli preračunanih 540 evrov.