Zavarovalnica Sava je danes tudi uradno odprla novo poslovno stavbo v Mariboru, v kateri bo poslej skupaj s skoraj 600 sodelavci tudi sedež uprave.

Maribor, 21. februarja - Zavarovalnica Sava je danes tudi uradno odprla novo poslovno stavbo v Mariboru, v kateri bo poslej skupaj s skoraj 600 sodelavci tudi sedež uprave. Potem ko so se že konec lanskega leta začeli seliti iz stare stavbe v središču mesta, bodo poslej večino poslov sklepali v na novo zgrajeni zgradbi na ulici Eve Lovše na Taboru.
 
Kot je ob odprtju desetnadstropne zgradbe dejal predsednik uprave zavarovalnice s sedežem v Mariboru, ki je sicer del Zavarovalne skupine Sava, Jošt Dolničar, so ponosni, da jim je v kratkem času dveh let uspelo zgraditi novo, moderno in veliko poslovno stavbo, v kateri so združili vse družbe, ki pod okriljem skupine delujejo v štajerski prestolnici - ob zavarovalnici so to še Sava Infond, Sava pokojninska ter družbe TBS Team24, Asistim in ZS Svetovanje.
"Trenutno je v novih prostorih že skoraj 450 naših sodelavcev, ki tukaj delajo že kakšen mesec dni. Vsekakor gre za moderne poslovne prostore, ki vključujejo vse elemente današnjega načina gradnje, ki omogoča zdravo okolje za zaposlene. Za trajnost skrbimo še s sončno elektrarno na strehi, ki pokriva del naših potreb po energiji," je dejal Dolničar.

Nova poslovna stavba ima kletno parkirišče s 105 mesti, pritličje in deset etaž, ploščad pred poslovnim objektom ter še dodatnih 158 zunanjih parkirnih mest, kar bo veliko lažje tudi za stranke, ki so doslej imele večje težave ob obisku zgradbe v ožjem mestnem središču.
Zgradba, ki jo je zgradilo slatinsko podjetje GIC Gradnje, je zelo svetla ter sodobno zasnovana in opremljena. Z veliko sejno sobo in več manjšimi so pridobili prostore za izvajanje izobraževanj za zaposlene, uporabo konferenčnih prostorov pa bodo v najem ponudili tudi zunanjim izvajalcem. Ob tem je v pritličju tudi restavracija odprtega tipa z večjo teraso.

Da gre pri investiciji za velik finančni zalogaj, je dejal Jošt in ob tem dodal, da so lastniki gradnjo leta 2019 podprli in se tako odpovedali nekaj dividendam iz sicer najbolj dobičkonosnega podjetja znotraj skupine. Gradnjo so uspeli v celoti pokriti z lastnimi sredstvi, končna cena, ki se je v neto vrednosti približala 20 milijonom evrov, pa je ne glede na trenutne razmere z vsesplošno draginjo ostala v skladu z načrtovano.

V družbi, ki trenutno zaposluje 1050 ljudi, večinoma v Mariboru, načrtujejo tudi nove zaposlitve, zlasti v tehnične segmentu, kjer ves čas iščejo nove sodelavce s področja matematike in informatike. Iščejo tudi dodatne zavarovalne agente, ki pa v glavnem delujejo na terenu.

O tem, kako je družba poslovala lani in kakšni so letošnji načrti, Dolničar danes še ni želel govoriti, saj bodo nerevidirane poslovne rezultate skupine Sava in Save Re za leto 2022, novo strategijo za obdobje 2023-2027 in načrte poslovanja za leto 2023 predstavili naslednji teden v Ljubljani.

"Poslovanje je bilo v skladu s pričakovanji. V zahtevnih razmerah lanskega leta ocenjujem, da smo bili uspešni," je vse, kar je povedal do lani član uprave Save Re, ki je vodenje mariborske družbe prevzel maja lani. V letu 2021, ko je zavarovalnico še vodil David Kastelic, je ta ustvarila 58 milijonov evrov dobička, kar je predstavljalo največji delež znotraj skupine.

VIR: Krog STA