V iskanju izgubljenega časa je, tako kot številna velika literarne dela, iskanje, katerega stuktura spominja na simfonijo. William C. Carter, LIT HUB



V iskanju izgubljenega časa je, tako kot številna velika literarne dela, iskanje, katerega stuktura spominja na simfonijo.
William C. Carter, LIT HUB

Bralke in bralci,

letos oktobra bo ob stoletnici smrti Marcela Prousta izšel ponatis njegovega cikla Iskanje izgubljenega časa v odličnem prevodu Radojke Vrančič. V tem obsežnem ciklu v sedmih delih spremljamo glavnega junaka Marcela, njegovo družino in socialni milje, v katerem se – včasih bolj, drugič manj spretno – giblje. Spoznavamo ga postopoma, iz prvoosebne pripovedi, za katero je značilen nehotni spomin. Primer slednjega je tista slavna magdalenica, pomočena v lipov čaj, ki Marcela popelje na počitnice v Combray.

Poleg cikla izide tudi knjiga Petinsedemdeset listov v prevodu Katarine Marinčič. V njej je zbranih
petinsedemdeset rokopisnih listov, ki so v arhiv francoske narodne knjižnice prišli po smrti znamenitega raziskovalca Proustovega opusa Bernarda de Falloisa leta 2018. Ljubitelji in poznavalci Prousta so ob lanski knjižni izdaji v Franciji – izšla je pri ugledni založbi Gallimard – pozdravili kot veliko, temeljno odkritje, ki predstavlja prve osnutke cikla Iskanje izgubljenega časa.

Priskrbite si svoj komplet

Komplet osmih knjig si lahko v prednaročilu priskrbite po ceni 169 € namesto 199 €.
Za nakup lahko unovčite BON21, podarimo pa vam stroške dostave na naslov v Sloveniji.

Sestavite si novo polico v domači knjižnici iz knjig, ki se jih čas ne naveliča. 

PR Beletrina