Mediji o Nini Kosmač

Pisateljica Nina Kosmač je obiskala Mesni center Luka v zgradbi Union na Bledu. Mesni center Luka je družinsko podjetje ( posluje na treh lokacijah v Sloveniji), ki ga je ustanovil g. Luka Dubravčič. V tej obliki poslujejo od leta 2011, vendar imajo že 65 let tradicije v mesarstvu.

Ukvarjajo se z prodajo najkvalitetnejšega svežega mesa in proizvodnjo ter prodajo mesnih izdelkov po hišnih Lukovih receptih.

Kosmačeva nam je povedala: »Zanimivo je dejstvo, da imajo v mesnici tudi izdelke za vegetarijance kot so sveži domači sirovi in orehovi štruklji. Osebno nisem izbirčna glede hrane, čeprav mesa nisem nikdar pretirano marala. Po tistem, ko sem nekaj let nehote izključila meso iz svoje prehrane, pa sem bila deležna hude anemije, ki me je skoraj stala življenja. Trenutno upoštevam, dejstvo , da imam čekane , poslušam svoje telo in si z veseljem privoščim, sicer redko, kakršnokoli mesno jed. Lastnik mi je podaril tri kilograme klobas, ki so danes že na jedilniku ali v skrinji oseb, za katere sveže meso trenutno predstavlja luksuz .«

V uredništvu, pa si mislilo glede na tolikšno pripravljenost različnih podjetij, se priključiti dobrodelnim Nininim akcijam, da morda se res pravilno prehranjuje, kot vsejede lisice!  

Vir: Nina Kosmač