LOVRENC ZA MLADE

LOVRENC ZA MLADE  
Stanovanjska politika, mobilnost, zaposlovanje, podjetništvo… To so pojmi, ki se velikokrat izkoriščajo zgolj za leporečenje kaj vse je šlo, gre, narobe, kje smo zavozili in zakaj ni prihodnosti. Mlad in izobražen kader ne zahteva veliko, pomembno pa je, da se jim nudi kakovostne pogoje za reševanje prvega zaposlitvenega izziva in za ustvarjanje družine. 

Zato želimo poskusiti z neposrednim pristopom in v sodelovanju z mladimi oblikovati vsebine, ki so v skladu z njihovimi interesi in potrebami. Gradili bomo na predpostavki, da je položaj mladih kot posebne družbene skupine v lokalni skupnosti potrebno načrtno urejati in tako omogočiti lažje soočanje z izzivi specifičnega starostnega obdobja – obdobja mladosti. 

Občina Lovrenc na Pohorju mladim družinam pripomore z raznimi finančnimi spodbudami kot so delna oprostitev komunalnega prispevka, spodbuda ob rojstvu otroka, olajšave pri plačilih vrtca, vzpostavitev komunalno opremljenih zemljišč... Obstaja pa še veliko izzivov s katerimi se srečujejo a manjka skupnih poenotenih vodil in tudi splošne participacije mladih ter vključevanja v politiko. Mlade je potrebno aktivirati in vključiti v vzvode odločanja, da povedo svoje želje in začnejo soustvarjati pogoje za življenje. Njihove načrte mora občina implementirati v svoj načrt za prihodnost in jim hkrati omogočiti prevzem odgovornosti nad svojim delovanjem in odločitvami, ki se ob tem sprejemajo. 

Zato te vabimo, da izpolniš anketo https://www.1ka.si/a/d6461b25  ­­­. Izpolnjevanje ti bo vzelo največ 5 minut, rezultati ankete pa bodo koristni kažipot za zastavljen cilj.

Hvala za sodelovanje!

VIR: Občina Lovrenc na Pohorju