poletje zaključujemo z izidom Avignonskega kvinteta, ki ga je napisal eden najslavnejših in najbolje prodajanih angleških romanopiscev poznega 20. stoletja,

Drage bralke, dragi bralci,
poletje zaključujemo z izidom Avignonskega kvinteta, ki ga je napisal eden najslavnejših in najbolje prodajanih angleških romanopiscev poznega 20. stoletja, Lawrence Durrell.
Delo je kot prvi v slovenščino prevedel Ferdinand Miklavc, o njegovem pomenu pa priča dejstvo, da »se je znanstvene in publicistične literature o Avignonskem kvintetu nakopičilo za obsežnejšo knjigo od Kvinteta samega: razprave, teze, doktorske disertacije, študije, posebne univerzitetne objave ter navdušene, pa tudi uničujoče in celo posmehljive kritike in recenzije, katerih avtorji so z najrazličnejših vidikov obravnavali številne plasti tega dela – na estetski, filozofski, literarnozgodovinski, literarnoteoretski, psihološki in še kateri ravni,« pojasnjuje urednica dela Špelca Mrvar.
Zgodba, ki jo spremljamo prek petih romanov, se odvija pred in med drugo svetovno vojno, največ v Franciji, Egiptu in Švici, pripovedovalci pa so različni in si celo nasprotujejo ali zagotavljajo, da so samo ustvarili druge like. Gre za eksperimentalno delo, ki navdušuje in preseneča na vsaki strani.
Romani se kot osupljiv mozaik med seboj prepletajo na številnih ravneh in predstavljajo izjemen literarni podvig, ki je vreden posebne pozornosti in bo zadovoljil literarne sladokusce.Več o Avignonskem kvintetu Vabljeni po svoje izvode!

PR: Beletrina