V četrtek, 17. novembra 2022, vas ob 18. uri vabimo v Mestno knjižnico Grosuplje na razstavo ilustracij in predstavitev knjige Ljubljana drugače: turistični vodič v lahkem branju. Turistični vodič bo predstavila njegova snovalka Nataša Tanko.

Organizator:

Lokacija
Naslov:

Adamičeva cesta 15, 1290 Grosuplje
Prikaži na zemljevidu  Pot do lokacije
Termini

17.11.2022 ob 18.00
V četrtek, 17. novembra 2022, vas ob 18. uri vabimo v Mestno knjižnico Grosuplje na razstavo ilustracij in predstavitev knjige Ljubljana drugače: turistični vodič v lahkem branju. Turistični vodič bo predstavila njegova snovalka Nataša Tanko. Predstavitev bo spremljal kratek program otrok iz OŠ Brinje Grosuplje.
Društvo Downov sindrom Slovenija je v okviru projekta Spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje izdalo turistični vodič Ljubljana drugače – turistični vodič v lahkem branju. Vodič je napisan v lahkem branju, tako da je razumljiv tudi osebam z motnjo v duševnem razvoju. Prav tako pa je primeren tudi za večinsko populacijo, tako za mlado kot tudi za odraslo publiko. Pri nastajanju turističnega vodiča sta sodelovala dva mladeniča z motnjo v duševnem razvoju, ki sta vodič obogatila z ilustracijami kulturnih znamenitosti mesta Ljubljana. Nastala je zelo lepa in zanimiva knjiga, saj je vodič obogaten z nalogami, ki jih obiskovalec mesta rešuje hkrati, ko si ogleduje mesto. Turističnemu vodiču je priložen zemljevid mesta Ljubljane, ki je obogaten s fotografijami in ključnimi informacijami za raziskovanje mesta.

VIR: Občina Grosuplje