Levčkov turnir v organizaciji NK Trebnje pod okriljem Plazma Športnih iger mladih

Levčkov turnir v organizaciji NK Trebnje pod okriljem Plazma Športnih iger mladih

NK Trebnje že vrsto let tradicionalno organizira Levčkov turnir, ki tokrat poteka pod okriljem Plazma Športnih iger mladih. Namen turnirja je povezovanje športnih klubov in njihovih varovancev, da preko nogometnih veščin krepijo medsebojno sodelovanje in aktivno udejstvovanje v nogometu.

Drugi pomemben cilj turnirja je spodbujanje otrok, da se več gibljejo in manj ukvarjajo s telefoni, računalniki, televizijo in socialnimi omrežji, kar prispeva k zdravemu duhu v zdravem telesu, kot pravi znani slovenski pregovor.

Letos bo na šestih turnirjih, ki bodo potekali v dveh dneh v Trebnjem, sodelovalo več kot 600 otrok iz različnih nogometnih klubov in športnih društev po Sloveniji.

Podrobnosti o turnirjih:

Sobota, 11. maj 2024

Lokacija: Igrišče z umetno travo pri Podružnični šoli Dolenja Nemška vas

9:00: Nastopili bodo najmlajši nogometaši (U7 – letnik 2017 in mlajši) in za svoj trud prejeli spominsko medaljo.

12:00: Nastopili bodo starejši vrstniki (U8 – letnik 2016 in mlajši), ki se bodo borili za medalje in pokale.

Lokacija: Športni park Trebnje

8:00: Igralci in igralke U9 selekcij (letnik 2015 in mlajši) bodo prvi nastopili na novem igrišču z umetno travo.

12:00: Nastopile bodo U10 selekcije (letnik 2014 in mlajši). Pri obeh selekcijah bodo najboljše 4 ekipe prejemale pokale, najboljše 3 ekipe pa tudi medalje.

 Nedelja, 12. maj 2024

Lokacija: Športni park Trebnje

8:00: U11 selekcije (letnik 2013 in mlajši) bodo odigrale turnirski sistem s po 4 tekmami za vsako ekipo.

Sledi: U13 selekcija (letnik 2011 in mlajši) bodo odigrale turnirski sistem s po 4 tekmami za vsako ekipo.  Pri obeh selekcijah odo najboljše 4 ekipe prejele pokal, najboljše 3 ekipe pa tudi medalje.

Pri projektu sodelujejo člani kluba in starši otrok, ki trenirajo nogomet v matičnem klubu.

Izjava Leona Lobeta, podpredsednika NK Trebnje in vodje turnirjev:

“Levčkov turnir je izjemna priložnost za mlade nogometaše, da se pomerijo v športnem duhu in krepijo svoje veščine. S ponosom opažamo, kako raste zanimanje za ta dogodek, ki spodbuja zdrav življenjski slog in prijateljstvo med mladimi.”

Izjava Dejana Smuka, predsednika NK Trebnje:

“Dolgoletna tradicija Levčkovega turnirja je dokaz naše zavezanosti k razvoju mladih talentov in promociji nogometa. Veseli nas, da lahko letos sodelujemo s Plazma Športnimi igrami mladih, kar dodatno obogati naš dogodek.”

Izjava Borisa Mikuža, direktorja Plazma Športnih iger mladih:

“Veseli nas, da smo del Levčkovega turnirja, ki združuje otroke in mladostnike skozi športne aktivnosti. Naš cilj je spodbujanje zdravih navad in povezovanja mladih športnikov iz celotne regije. Verjamemo, da bo ta turnir vsem udeležencem prinesel nepozabne izkušnje.”

Za več informacij spremljajte našo spletno stran www.sportneigremladih.com in naše družbene medije. Za novinarska vprašanja nas kontaktirajte na press.si@sportneigremladih.com.

VIR: Športne igre mladih