Kyndryl, vodilni globalni ponudnik storitev IT infrastrukture, je sporočil o uspešni posodobitvi termalnega okolja v podatkovnem centru Panasonic Information Systems Co., Ltd.

Kyndryl, vodilni globalni ponudnik storitev IT infrastrukture, je sporočil o uspešni posodobitvi termalnega okolja v podatkovnem centru Panasonic Information Systems Co., Ltd. Ta podatkovni center upravlja ključne sisteme za skupino Panasonic.

S pomočjo svojih naprednih rešitev za upravljanje ogljika in strokovnega znanja je Kyndryl optimiziral termalno okolje, kar je vključevalo zmanjšanje števila klimatskih naprav s 35 na 25. Ta ukrep naj bi zmanjšal letne emisije CO2 za okoli 180 ton, s čimer Kyndryl prispeva k Panasonicovim prizadevanjem za ogljično nevtralnost.

Panasonic je leta 2022 zagnal okoljsko iniciativo "Panasonic GREEN IMPACT" z namenom zmanjšati svoj ogljični odtis za več kot 300 milijonov ton CO2 do leta 2050. V ospredju prizadevanj je optimizacija delovanja klimatskih naprav, kar vključuje prilagajanje glede na temperaturo opreme in zmanjšanje števila delujočih enot, ne da bi pri tem ogrozili stabilnost sistema.

Kyndryl je prav tako izvedel termalne simulacije za dodatno analizo in izboljšanje termalnega okolja. Med ključne ukrepe so spadale izvedba odprtin na stropu, postavitev pregrad in spremembe v zasnovi omaric, ki so pripomogli k boljšemu pretoku hladilnega zraka in zmanjšanju toplotne recirkulacije.

Tomoyuki Sakai, višji izvršni direktor pri Panasonic IS, in Keisuke Maeda, priznani inženir pri Kyndryl Japan, sta poudarila pomen teh izboljšav ne le za Panasonic, temveč tudi za širšo družbo v boju proti globalnemu segrevanju.


Vir - Kyndrly