500 otrok bo znova brezplačno letovalo v Zdravilišču RKS Debeli rtič

500 otrok bo znova brezplačno letovalo v Zdravilišču RKS Debeli rtič
Debeli rtič, 27. junij 2024 – Pri Tušu v sodelovanju z dobavitelji in Rdečim križem Slovenije že 22 let izvajajo dobrodelni projekt Pričarajmo nasmeh, v okviru katerega vsako leto 500 otrokom omogočijo brezplačno enotedensko letovanje na Debelem rtiču. Prva od petih skupin otrok je v Zdravilišče RKS Debeli rtič prispela ob začetku počitnic. Sprejeli so jih vzgojitelji, ki bodo skrbeli za njihovo dobro počutje in jih spremljali pri družabnih, športnih in drugih aktivnostih. Pri Tušu so za otroke pripravili še majčke, kape z zaščito pred soncem, nahrbtnike, bidone, kreme za sončenje in druge potrebščine, ki jim bodo prišle prav na letovanju. Prav tako bodo poskrbeli, da bodo otroci v vseh skupinah vsak dan prejeli sveže sadje in se posladkali s sladoledom.

Program letovanja je zasnovan tako, da spodbuja druženje. Otroci ves teden preživijo pod budnim očesom vzgojiteljev, ki poskrbijo za nepozabna doživetja. Otroci uživajo v kopanju v morju in marsikdo od njih se nauči tudi plavati. Program vključuje še razne kreativne delavnice in igre, ki so namenjene socializaciji otrok. V Tušev projekt Pričarajmo nasmeh so vključeni otroci iz vse Slovenije. Izbor otrok v sodelovanju s Centri za socialno delo Slovenije pripravijo pri Rdečem križu Slovenije, kjer poskrbijo tudi za izvedbo letovanja v svojem Zdravilišču na Debelem rtiču.

Pričarajmo nasmeh je Tušev osrednji dobrodelni projekt, ki ga izvajajo že 22 let: »V vseh teh letih smo pri Tušu skupaj s partnerji omogočili en teden brezskrbnih počitnic ob morju že 11.000 otrokom. To je veliko otroških nasmehov, za katere imajo še posebej veliko zaslug vzgojitelji Zdravilišča RKS Debeli rtič. Pri Tušu vsako leto z velikim veseljem prebiramo o vtisih otrok z letovanja in si ogledamo risbice o njihovih doživetjih. Hvala dobaviteljem in Rdečemu križu Slovenije za podporo pri projektu,« je povedal direktor podjetja Engrotuš Dušan Mitič.

Pri Rdečem križu Slovenije s svojimi vzgojitelji vsako leto poskrbijo za pester program letovanja, ki se ga udeležijo otroci v okviru projekta Pričarajmo nasmeh: »Dvaindvajset let že traja sodelovanje Tuša, Rdečega križa Slovenije in Zdravilišča RKS Debeli rtič, po zaslugi katerega vsako leto 500 otrok iz socialno šibkejših družin lahko brezskrbno in brezplačno en teden uživa v našem zdraviliškem biseru, Zdravilišču RKS Debeli rtič. Vsako leto znova se lahko prepričamo, kako čudovite zgodbe se pišejo ter kako pristne in iskrene vezi se pletejo med otroci. Otrokom poleg aktivnosti na suhem in v vodi nudimo tudi številne kreativne delavnice, igre za socializacijo in kot smo se prepričali lansko leto po katastrofalnih poplavah – otroci pogosto potrebujejo tudi psihosocialno oporo in so željni znanj prve pomoči. Vse to jim naši strokovni sodelavci, animatorji ter gostujoči strokovnjaki lahko nudijo tudi po zaslugi Tuša in te izjemne akcije Pričarajmo nasmeh,« je povedala predsednica Rdečega križa Slovenije mag. Ana Žerjal.

Foto: Matjaž Očko

VIR: RKS